«Πρόσωπα που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη και την Λογοτεχνία» από την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών

πρόσωπα που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη και τη Λογοτεχνία

«Υπόθεση Πόλκ: Πραγματικότητα και λογοτεχνία», «Αλέξανδρος Παναγούλης-ο ποιητής του θανάτου και της ζωής», «Δικαιοσύνη και κοινωνικό περιθώριο, η περίπτωση ενός θεσσαλονικιού παρία»… είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα τεθούν, στην ημερίδα με θέμα «ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΑΝ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ».

Η Ημερίδα διοργανώνεται από την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών με την πρωτοβουλία και ευθύνη του Ηλία Κοντοζαμάνη, Πρόεδρο Εφετών ΔΔ ετ, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 18.30 στην αίθουσα διαλέξεων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2 Θεσσαλονίκη)

«Εδώ και πέντε χρόνια , οργανώνονται από τη Σχολή Δικαστών , ορισμένες εκδηλώσεις γύρω από δικαστικές υποθέσεις ευρύτατου κοινωνικού αντίκτυπου, οι οποίες επηρέασαν τη Λογοτεχνία, το Θέατρο, τον Κινηματογράφο και γενικότερα την Τέχνη.  Ο στόχος αυτών των εκδηλώσεων είναι διττός: Αφορούν τους δικηγόρους, τους δικαστές, γενικά το νομικό κόσμο, αλλά είναι ανοιχτές για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε και με άλλες τέτοιες εκδηλώσεις στο μέλλον», αναφέρει ο κ Κοντοζαμάνης

 

Ακολουθεί το πρόγραμμα της Ημερίδας

                ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

                                          ΗΜΕΡΙΔΑ

 

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, ώρα 18:30’

Αίθουσα  διαλέξεων Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών

Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη

 

Θέμα: Πρόσωπα που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη και τη Λογοτεχνία.

 

18:00 Προσέλευση

18:30  Χαιρετισμοί

Γενικός  Διευθυντής Εθνικής Σχολής  Δικαστικών Λειτουργών

Δημήτρης  Κράνης. Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου

 

18:45΄ Νίκος Κυριαζής. Καθηγητής Πανεπιστημίων Θεσσαλίας και Πειραιά:“Περιπτώσεις χρεωκοπίας στο Βυζάντιο. Άγγελοι και Παλαιολόγοι”.

 

19:15΄ ΘωμάςΚοροβίνης. Συγγραφέας – τραγουδοποιός:“Δικαιοσύνη και κοινωνικό περιθώριο. Η περίπτωση ενός θεσσαλονικιού παρία“.

 

19:45΄ Κώστας Μαδράς. Δημοσιογράφος:“Αλέξανδρος Παναγούλης – ο ποιητήςτου θανάτου και τηςζωής”.

 

20:15΄ Σοφία Νικολαΐδου. Συγγραφέας:“Μ’ αυτά πουκάνουν, στοτέλος θα με αναγκάσουν να έχω άποψη”. Υπόθεση Πολκ: Πραγματικότητα και λογοτεχνία.

 

20:45΄ Συζήτηση.

 

Συντονίζει: Ηλίας Κοντοζαμάνης, Πρόεδρος Εφετών Δ.Δ. ε.τ.

 

21:30΄ Δεξίωση στον 5ο όροφο του Μεγάρου της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών.