Πρόταση : #Top5 #MustSeen σειρών για <25 για να είσαι μπροστά

Οι κλασσικές αλλά και καλύτερες σειρές σύμφωνα με τους παραγωγούς του newn.gr

 

  1. Game of Thrones

Δεν είναι ότι πρέπει να το δεις γιατί το έχουν δει οι πάντες. Δεν είναι ότι πρέπει να το δεις γιατί μπορεί να σου γεμίσει τον χρόνο σου εύκολα και ευχάριστα. Είναι πως η «ολοκληρωτικότητά» του είναι καθολική.
Παράλληλες ιστορίες, παράλληλοι πρωταγωνιστές, παράλληλα σενάρια που εκτυλίσσονται σε έναν φανταστικό «μεσαιωνικό» κόσμο. Και σταδιακά όλα τα παράλληλα ενώνονται, απαντώνται τα ερωτηματικά με δημιουργικό τρόπο παράγοντας άλλα καινούρια μεγαλύτερα…πολύ μεγαλύτερα.
Καλοί χαρακτήρες που συγκρούονται μεταξύ τους και εσύ ως θεατής επιλέγεις αυτόματα και ασυναίσθητα κάποιον χωρίς προφανή λόγο, απλώς και μόνο επειδή όπως σου έχει παρουσιαστεί σου ταιριάζει περισσότερο. Κακοί χαρακτήρες που κάνουν σωστές πράξεις και βοηθούν τον χαρακτήρα που υποστηρίζεις και εσύ έρχεσαι σε εσωτερική κόντρα για το αν πρέπει να συμπαθήσεις ΚΑΙ τον κακό. Χωρίς προφανή λόγο.
Το story τόσο απλό : Δύο κόσμοι, στον έναν υπάρχει ένας Θρόνος και πολλοί οίκοι που τον διεκδικούν. Είτε ζωντανοί είτε… νεκροί. Στον άλλο κάτι σαν την εικόνα του πραγματικού Δυτικού Κόσμου στον μεσαίωνα για την Ανατολή : πλούτος και απεριόριστη ευδαιμονία.
Η εξέλιξη τόσο πολύπλοκη που δεν χωράει πουθενά, παρά μόνο στην ίδια την σειρά.
Επιπλέον : σκηνικάρες, μουσικάρες, ηθοποιάρες (ανώνυμοι κυρίως, αλλά ηθοποιάρες), σεναριάρα
Εν ολίγοις ΣΕΙΡΑΡΑ

  1. House of Cards

Ίσως δεν είναι για όλους, σίγουρα είναι όμως για όσους θέλουν έστω και μέσω μίας σειράς να έρθουν σε μία επαφή για το πως λειτουργούν οι κυβερνήσεις. Οι ισχυρές κυβερνήσεις που χαράζουν τον ρού της ανθρωπότητας, όπως των Η.Π.Α.
Αν νόμιζες πως διαπλοκή, διαφθορά, εκβιασμοί, χρηματισμοί απουσιάζουν από τέτοιες κυβερνήσεις πρέπει να δεις την σειρά για να ανοίξουν λίγο τα μάτια σου.
Κογκρέσο, Λευκός Οίκος, Δημοκρατικοί, Ρεπουμπλικάνοι, προεκλογικές καμπάνιες και άλλα πολλά αποτελούν το σκηνικό στο οποίο εξελίσσεται η ιστορία ανέλιξης ενός αδίστακτου Βουλευτή των Δημοκρατικών, του Frank Underwood. Αν την παρακολουθήσεις σε μία προεκλογική περίοδο, και ιδίως Αμερικανικών εκλογών, θα είναι ό,τι καλύτερο !!!

  1. SUBBURA

Το concept είναι αρκετά παραπλήσιο με το House of Cards. Όμως δεν εξελίσσεται μέσα σε κυβερνητικά κτήρια. Η ματιά έρχεται από τον υπόκοσμο. Από τον υπόκοσμο της Ρώμης.
( Subbura σημαίνει στα ιταλικά «υπόγεια πόλη» και είναι το ιδιώνυμο του υποκόσμου της ιταλικής πρωτεύουσας. Το serial προφανώς είναι ιταλικό.) Εδώ και αν έχουμε να κάνουμε με διαφθορά, διαπλοκή, εκβιασμούς, χρηματισμούς, δολοφονίες και όλα τα σχετικά. Εδώ όμως δεν τα παρακολουθούμε ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη που μάχονται για την ανέλιξη τους στον θώκο της εξουσίας, μόνο … Εδώ είναι Ρώμη, Ιταλία. Που σημαίνει Μαφία, Οικογένειες, Club, περιοχές, Τσιγγάνοι, ναρκωτικά, Βατικανό, Ιερείς, Πολιτικοί, δολοφόνοι.
*tip αν την ξεκινήσεις : Το κάθε επεισόδιο ξεκινάει με μία σκηνή, τα πρώτα λίγα λεπτά. Τα υπόλοιπα 2/3 του κάθε επεισοδίου είναι «η προηγούμενη μέρα» και το πως έφτασε η δράση στην πρώτη σκηνή που παρακολούθησες. Το τελευταίο 1/3 είναι κανονική συνέχεια της δράσης. Από το σημείο που σε αφήνει το ένα επεισόδιο ξεκινάει το επόμενο. Όμως η πρώτη σκηνή είναι μία όψη των γεγονότων, στα άλλα 2/3 παρουσιάζεται και υπόλοιπη πλευρά της πραγματικότητας.
Διαφορετικό.
Υ.γ. Παίζει και Έλληνας ηθοποιός, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

 

  1. Breaking Bad


Story : Καθηγητής Χημείας μαθαίνει ότι έχει καρκίνο και σύντομα θα πεθάνει. Backround μια γυναικά και ένα παιδί με κινητικά προβλήματα, και γαμπρό Αστυνομικό στην δίωξη ναρκωτικών στην Αμερική. Συναντάει παλιό μαθητή του που είναι χρήστης και διακινητής ουσιών, ο οποίος προσπαθεί να παράξει μία ουσία, η οποία αποτελεί χημική ένωση. Το χεις; Δεν περιγράφω άλλο. Ξεκίνα να την βλέπεις. Αριστούργημα !!! Η απόγνωση ενός ανθρώπου τον οδηγεί στον κόσμο των ναρκωτικών, για να βγάλει λεφτά και να προσπαθήσει να σωθεί, και καταλήγει στην κορυφή των καρτέλ των ναρκωτικών.

  1. The Walking Dead

Χαρακτηριστική σειρά τύπου post-apocalyptic κόσμου. Δεν είναι κάτι εξαιρετικά τρομερό, βασικοί χαρακτήρες που κινούνται στην ενδοχώρα και προσπαθούν να επιβιώσουν από τα αμέτρητα zombie που έχουν κατακλύσει τον κόσμο. Αλλάζουν τοποθεσίες, αλλάζει η σύνθεση της πρωταγωνιστικής ομάδας, και με επί μέρους μικρές ιστορίες και περιπέτειες που προκύπτουν. Σχετικά επαναλαμβανόμενο, μέχρι τον 6ο-7ο κύκλο, όπου η μονοτονία σπάει. Το ιδιόμορφο που του χαρίζει και την 5η θέση στις προτάσεις είναι το εξής: Όπως όλοι όσοι έχουν παρακολουθήσει το Breaking Bad και το The Walking Dead υποψιάζονται την σύνδεση των δύο σειρών, αυτό ισχύει και στην πραγματικότητα. H AMC η εταιρεία που γύρισε και τα δύο serial παραδέχτηκε σχετικά πρόσφατα πως η ολοκληρωτική καταστροφή στον κόσμο, προήλθε από την ουσία που παρήγαγε ο τύπος που λέγαμε πριν από το Breaking Bad, ο καθηγητής Χημείας με καρκίνο, και η οποία μετέτρεψε τους χρήστες σε zombie. Εάν τις παρακολουθήσεις και τις δύο με την σωστή σειρά θα αντιληφθείς και τις κοινές αναφορές.

  • Στο νούμερο 5 εάν δεν είσαι fan των zombie και των post-apocalyptic θεμάτων θα σου πρότεινα εναλλακτικά να ξεκινήσεις ή το Stranger Things ή το Sherlock Holmes. Η πρώτη επιστημονικής φαντασίας, η δεύτερη αφορά των γνωστό σε όλου detective.