Πως κινήθηκε το τετραήμερο η αγορά;

Στο «Πρακτορείο 104,9fm» και την Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, μίλησε ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Πάνος Μενεξόπουλος για το πως κινήθηκε η αγορά το τετραήμερο και μεταξύ άλλων είπε: «Για κάποιες επιχειρήσεις- επιλεκτικά- η αύξηση του τζίρου ήταν της τάξης του 25%». Σημαντική ανάσα τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για την αγορά, ήταν και τα επιδόματα που δόθηκαν.

Σε σύγκριση με πέρσι: «Υπάρχει μία καλύτερη κίνηση σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη Κυριακή, σίγουρα τα χρήματα που μοιράστηκαν το τελευταίο διάστημα έδωσαν και ένα μερίδιο στην αγορά. Το επίδομα πραγματικά τόνωσε την καταναλωτική κίνηση. Παράλληλα το τετραήμερο έφερε κόσμο, είχαμε πάρα πολλούς επισκέπτες», ανέφερε ο κύριος Μενεξόπουλος.

Ωστόσο, άφησε αιχμές για τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά «Η μεγάλη επιχείρηση γίνεται μεγαλύτερη και ο μικρότερος επιχειρηματίας πρέπει να φροντίσει για να μην συρρικνωθεί».

«Ελπίζουμε το προσεχές τετραήμερο θα είναι και αυτό δυνατό όσον αφορά τις αγορές», τόνισε ο κ.Μενεξόπουλος. «Η αγορά είναι ανοικτή σε συνεχές ωράριο, μέχρι τις 21:00, την παρανομή της Πρωτοχρονιάς το προτεινόμενο ωράριο είναι μέχρι τις 18:00, κάποια σούπερ μάρκετ πιθανότατα να παραμείνουν ανοικτά λίγο πιο αργά».