Πόρους ύψους 200 εκατ. ευρώ «ρίχνει» η Περιφέρεια Αττικής στις επιχειρήσεις

«Διαθέτουμε πόρους ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και πρωτοβουλιών, όπως τα cluster, τους συνεργατικούς σχηματισμούς καινοτομίας, που αφορούν στους τομείς της εγκεκριμένης Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης» δήλωσε η Ρένα Δούρου.

«Η Περιφέρεια Αττικής δεν ανακαλύπτει σήμερα την καινοτόμο επιχειρηματικότητα – έχουμε κάνει τη στρατηγική επιλογή, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της διοίκησης, τον Σεπτέμβριο του 2014, να επενδύσουμε στους νέους και τις νέες που επιχειρούν, που καινοτομούν», τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου στα εγκαίνια, χθες, του 2ου Athens Innovation Festival (AIF 2018), που φιλοδοξεί να αποτελέσει και φέτος σημείο συνάντησης για το οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Η Ρένα Δούρου είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στον χώρο του Φεστιβάλ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και να ακούσει τις καινοτόμες ιδέες συμμετεχόντων.

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Φεστιβάλ από κοινού με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο, η Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα δημιουργεί αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, όχι γενικά θέσεις εργασίας».

«Είμαστε σήμερα εδώ όσοι θέλουμε ένα επιχειρείν που περνάει μέσα από τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία, από τις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών – και είναι σημαντικό που είναι εδώ ο αρμόδιος Υπουργός – , την ψηφιακή οικονομία, και πολλούς άλλους σύγχρονους τομείς του νέου επιχειρείν», υπογράμμισε η Ρένα Δούρου, η οποία συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Θεόδωρο Σχινά, τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρο και τον Διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, Σωτήρη Νικολαρόπουλο.

Το Athens Innovation Festival διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Περιφέρεια Αττικής και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ-ΕΒΕΑ). Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στις 12, 13 και 14 Νοεμβρίου 2018 στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με στόχο να αναδειχθούν και να ενισχυθούν οι καινοτόμοι επιχειρηματικοί, ερευνητικοί και τεχνολογικοί κλάδοι της ελληνικής οικονομίας.

Η Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο συμβάλλοντας στη δημιουργία των κατάλληλων οικοσυστημάτων με στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής προς αυτή την κατεύθυνση:

-Διαθέτουμε πόρους ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και πρωτοβουλιών, όπως τα cluster, τους συνεργατικούς σχηματισμούς καινοτομίας, που αφορούν στους τομείς της εγκεκριμένης Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.
-Χρηματοδοτούμε το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη με 1.800.000 ευρώ.
-Στηρίζουμε το έργο της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ, διασφαλίζοντας την αναγκαία χρηματοδότηση για την υλοποίηση δράσεων όπως η συμβουλευτική και η δικτύωση, που για το 2018, ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 180.000 ευρώ.
-Για πρώτη φορά, εδώ και τρία χρόνια, η Περιφέρεια Αττικής αλλάζει τα δεδομένα της νέας επιχειρηματικότητας, δίνοντας το παρών μαζί με νέα παιδιά στα κορυφαία διεθνή φόρα καινοτομίας και νέων τεχνολογιών: από τη Βαρκελώνη ως το Ελσίνκι και από το Άμστερνταμ και τη Λισαβόνα ως το Τελ Αβίβ.
-Βραβεύουμε νέους ανθρώπους που κάνουν τη διαφορά στην ελληνική start-up σκηνή.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi