Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά..

Ο Xάρης Εμμανουηλίδης με «κρύο αίμα» πλέον αναλύει όσα πέρασαν, περνούν και θα συνεχίσουν να περνούν από το μυαλό του τις επόμενες ημέρες. Για ακόμα μια αγωνιστική το βραβείο του MVP θα καταλήξει σε κάποιον δικηγόρο, σε κάποιον δικαστή ή ακόμα καλύτερα σε κάποιο αρμόδιο «όργανο» που είτε σε πρωτοβάθμιο είτε σε δευτεροβάθμιο βαθμό θα κρίνει το μέλλον ενός συλλόγου, 25 ποδοσφαιριστών και πολλών εκατομμυρίων οπαδών ανά τον κόσμο. Ο τίτλος του πρωταθλητή μπορεί να μην έρθει και φέτος στην Θεσσαλονίκη, μπορεί να φταίει η είσοδος στο γήπεδο του κ. Σαββίδη, μπορεί να φταίει ένα ρολό ταμείου, μπορεί να φταίει κάθε τι άλλο όχι όμως οι 25 «ψυχές» που απλά δεν μπόρεσαν να κάνουν το 30/30 για να πάρουν το πρωτάθλημα.

 

«Μπαμπά, τι έγινε πάλι;»

Για τον αρθρογράφο αυτού του κειμένου, MVP της Κυριακάτικης αναμέτρησης είναι το 8χρονο παιδί το οποίο στεκόταν διπλά του, και με ένα βλέμμα όλο απορία, όλο προβληματισμό ρώτησε τον πατέρα του «Μπαμπά, τι έγινε πάλι και δεν παίζουν;». αυτή η ερώτηση πρέπει να έγινε από πολλά παιδιά σε πολλούς γονείς αλλά η απάντηση ίσως ήταν δύσκολη για κάθε γονιό.

Πως να πεις στο παιδί σου πως ένας ακόμα αγώνας δεν θα κριθεί σε τέσσερις γραμμές αλλά σε τέσσερις τοίχους δικαστηρίων; Πως να εξηγήσεις στο παιδί σου ότι 30.000 κόσμος που εξάντλησε τα «μαγικά χαρτάκια» σε χρόνο «μηδέν» έφυγε με την πικρία από το γήπεδο; Πως να εξηγήσεις στο παιδί σου ότι όσα θα ακούσουν τα «απαίδευτα» αυτιά του δεν θα ανταποκρίνονται στην αλήθεια; Πως να του πεις ότι δεν είναι ο «κακός» Ιβάν που φταίει για όλα, όπως θα του παρουσιάσουν;

Δεν θα μπορέσεις να το κανείς και δεν θα μπορέσει κανένας γονιός να το κάνει, στην αρχή τουλάχιστον όπως και έγινε όλοι στράφηκαν ενάντια σε έναν άνθρωπο που και με βάση την στατιστική το ισοζύγιο ανάμεσα στα λάθη του και τα σωστά είναι 1000/1, και «έπεσαν» όλοι πάνω του. Όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος μέσα από την «συγγνώμη» του, ήταν ένα λάθος του, αλλά δεν μπορούμε να «σταυρώσουμε» έναν άνθρωπο που έγινε ευεργέτης για τον ΠΑΟΚ, για την Μακεδονία, για την οικονομία της χώρας.

 

Η «αγκαλιά» του ΠΑΟΚ

Μήπως ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά ένα κίνημα ή μια «θρησκεία» για τους οπαδούς του; Μήπως ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά δυο ώρες από την εβδομάδα του κάθε ανθρώπου που «πιστεύει» στον ΠΑΟΚ; Όπως φάνηκε ο «δικέφαλος του Βορρά» αποτελεί οικογένεια, σύσσωμο όλο το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας έβγαλε ανακοίνωση για τον «Πατερά Ιβάν Σαββίδη» όπως τον χαρακτηρίζουν, μια ανακοίνωση στήριξης. Ακολούθησαν και «ποσταρίσματα» στα social media από τους περισσοτέρους παίκτες που ανήκουν η ανήκαν στην ομάδα όπως ο «Κλάους», που άνοιξαν την αγκαλιά τους για τον Προέδρο ΤΟΥΣ.