Ρέθυμνο: 7 λόγοι για να επισκεφτείς το πανέμορφο μέρος στην Κρήτη

Αν δεν έχεις κανονίσει ακόμη διακοπές, τσέκαρε το Ρέθυμνο!

Το Ρέθυμνο είναι μια πόλη που όλοι θα θέλαμε να ζήσουμε, αλλά φέτος θα αρκεστούμε σε ολιγοήμερες διακοπές.

H Κρήτη είναι ένα νησί που έχει όλες τις χάρες. Παραλίες από τη μια άκρη στην άλλη που σε καλούν να τις εξερευνήσεις, ωραίους ανθρώπους και τρομερή κουζίνα που θα ζήλευαν πολλοί γνωστοί σεφ. Ένα από το μέρη που πρέπει να επισκεφτείς είναι το Ρέθυμνο.

Το Ρέθυμνο είναι μια πόλη γεμάτη εκπλήξεις. Συνδυάζει το κλασσινό με το μοντέρνο, το παλιό με το καινούργιο και καλεί όλον τον κόσμο να κάνει τις διακοπές του εκεί και να ανακαλύψει τις ομορφιές του.

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να επισκεφτείς το Ρέθυμνο! 

1.Έχει μουσεία που θα σε μάθουν πολλά πράγματα. Το Παλαιοντολογικό μουσείο, το Αρχαιολογικό μουσείο και το Λαογραφικό μουσείο ανοίγουν τις πόρτες τους σε κάθε επισκέπτη που θέλει να γίνει μέρος της ιστορίας της Κρήτης.

2.Το ηλιοβασίλεμα στο Ρέθυμνο είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις. Είναι μοναδικό και καθώς περπατάς στην Παλιά πόλη θα δεις πως όλα τα πράγματα γίνονται ξαφνικά πανέμροφα.

3.Τα ενετικά κτίρια που έχουν μετατραπεί σε ξενοδοχεία σου δίνουν την αίσθηση μιας άλλης εποχής.

4.Ρακάδικα και ταβρενάκια σε προσκαλούν να δοκιμάσεις τις τοπικές λιχουδιές. Γίνεται να πεις όχι;

5.Οι παραλίες Μπαλί, Πρέβελη, Πλακιά, Ροδάκινου και Τριόπετρας θα σε συναρπάσουν. Μάλιστα, υπάρχουν και πολλές παραλίες στις οποίες μπορείς να κάνεις θαλάσσια σπορ.

6.Έχει πολλά αξιοθέατα που σε μεταφέρουν στη βενετσιάνικη εποχή όπως το Βενετσιάνικο λιμάνι και την ενετική Λότζια.

7.Στα σοκάκια του Ρεθύμνου θα τρελαθείς, Κάθε σοκάκι καταλήγει κάπου και θα μάθεις πολλά πράγματα, διότι οι ντόπιοι είναι φιλικοί και έτοιμοι να απαντήσουν σε κάθε σου ερώτηση.

πηγή: https://www.neolaia.gr/