Ριζική ανακαίνιση 6 εκατ. ευρώ για το Electra Palace Thessaloniki

Στις επάλξεις και πάλι το εμβληματικό ξενοδοχείο στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, ύστερα από εξάμηνη ριζική ανακαίνιση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου
Το Electra Palace Thessaloniki, μέλος του Ομίλου Electra Hotels & Resorts, το οποίο, όπως έχει ήδη γράψει το ethnos.gr, άνοιξε και πάλι τις πόρτες του στις 17 Ιουλίου, καλωσορίζοντας επισκέπτες – κυρίως Ελληνες αλλά και ξένους τουρίστες από Βαλκάνια και Ευρώπη – με ένα ριζικά ανανεωμένο πρόσωπο, διατηρώντας αφενός τον αριστοκρατικό του χαρακτήρα, ωστόσο οι γραμμές και η διακόσμηση των χώρων είναι σε πιο σύγχρονο ύφος.

«Ο Ομιλος Electra έχει επενδύσει στο ξενοδοχείο στην πιο δύσκολη εποχή, το τόλμησε και το πέτυχε», ανέφερε η PR & Business Development του Electra Palace Thessaloniki, Δήμητρα Νικολή, στο πλαίσιο της σημερινής ξενάγησης στους ανακαινισμένους χώρους του ξενοδοχείου σε ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης. Μια επένδυση, η ριζική ανακαίνιση της οποίας αγγίζει τα 6 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με το πλάνο του Ομίλου είναι να ολοκληρωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πληρότητες στα διαθέσιμα δωμάτια στο 100%
Σ’ ότι αφορά τις πληρότητες που παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή τα συστήματα κρατήσεων του Electra Palace Thessaloniki, σ’ αυτήν την ιδιόμορφη σεζόν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ανέφεραν τα στελέχη του ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, από τη δυναμικότητα των 138 δωματίων, την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε κάλυψη των 60 δωματίων. «Υπήρξαν και μέρες που τα καλύψαμε και τα 60 δωμάτια» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Νικολή, γεγονός που μεταφράζεται στο 100% των διαθέσιμων δωματίων.

Οι πελάτες του ξενοδοχείου είναι κατά κύριο λόγο Ελληνες, αλλά και από Ρουμανία, Βαλκάνια, λίγοι Γάλλοι ενώ όπως αναφέρθηκε έχουν χαθεί οι Ισραηλινοί διότι δεν έχει ανοίξει η συγκεκριμένη αγορά, καθώς επίσης και οι Ελληνο – Αυστραλοί, οι Αμερικάνοι, κτλ. Γενικότερα, η πελατεία στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης αυτή τη στιγμή, καθορίζεται και από τις αεροπορικές πτήσεις και τις αγορές που ‘ανοίγουν’.

Ο μέσος χρόνος διαμονής για το καλοκαίρι κυμαίνεται στις 2 διανυκτερεύσεις και για το χειμώνα στο 1,9, «είμαστε πάνω από το μέσο όρο της Θεσσαλονίκης, που είναι το 1,7» διευκρινίζει η PR & Business Development του Electra Palace Thessaloniki Δήμητρα Νικολή.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Γιάννης Ανθουλίδης ανέφερε ότι, υπό κανονικές συνθήκες, οι καλοκαιρινοί μήνες για την πόλη της Θεσσαλονίκης είναι πολύ δυνατοί, και κατ’ επέκταση για το ξενοδοχείο που διευθύνει.

πηγή: ethnos.gr