Ρόδος: Ταμίας σε γκισέ τράπεζας «ξάφριζε» τους πελάτες μπροστά στα μάτια τους

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Ρόδου με αγωγή κατά της τράπεζας, για απαγόρευση της υπηρεσίας, συνεχώς, σε βαθμό πλημμέλειας, άσκησε το συστηματικό τραπεζικό σύστημα.

Η υπόθεση είναι ενδεικτική της σοβαρότητας με την οποία ορισμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αντιμετωπίζουν φαινόμενα του είδους αφού ο υπάλληλος του τραπεζικού κλάδου προειδοποιεί για την παρακράτηση ποσού ύψους 460 ευρώ, το οποίο έχει αφαιρεθεί με ιδιαίτερες δυσκολίες.

Ο εντεταλμένος είχε αποσπάσει από το κατάστημα της Φαληρακίου της Τράπεζας για κάλυψη θέσης λόγω ζημιών λόγω των αυξημένων εποχιακών αναγκών και με τις πράξεις του, όπως αναφέρθηκε από την Τράπεζα, προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές, συνιστώντας σοβαρή προσβολή της φήμης του και του κύρους του πιστωτικού ιδρύματος.

Το στέλεχος αποδίδει συγκεκριμένα από την τράπεζα ότι κατάχρενε την εμπιστοσύνη που έδωσε, αφαιρέθηκε από το ταμείο ή ανακάλεσε χρήματα που έδωσαν στους πελάτες του προς υποβολή, κατέκτησε παράνομα τουλάχιστον 460 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, το εθνικό δικαστήριο δήλωσε στις 10 Σεπτεμβρίου 2018 ότι είχε παραδώσει στην συγκεκριμένη τράπεζα ποσό ύψους 2.200 ευρώ για να κατατεθεί στο λογαριασμό της, αλλά κατέβαλε 100 ευρώ λιγότερο.

Από το λογιστικό έλεγχο δεν προέκυψε διαφορά, αλλά μετά από έλεγχο του συστήματος ηλεκτρονικής μαγνητόσκόπησης της τράπεζας διαπιστώθηκε ότι είχε πράγματι αποσταλεί 100 ευρώ. Από τον ίδιο έλεγχο προέκυψε ότι το πρωί της ίδιας ημέρας είχε αφαιρέσει 100 ευρώ από το χρηματικό αποθεματικό του ταμείου και με την εξαγορά από την ημεδαπή σκόπευε να καλύψει.

Ακολούθησε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δειγματοληπτικό έλεγχο μέσω του ίδιου συστήματος ηλεκτρονικής μαγνητοσκόπησης της τράπεζας και διαπιστώθηκε ότι η τράπεζα είχε διαπράξει την ίδια αδίκημα και πάλι. Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε επιμελώς από τους επιθεωρητές προέκυψε συγκεκριμένα ότι ο ομιλητής, το πρωί πριν από την έναρξη των εργασιών για το κοινό, αφαιρέθηκε ένα ποσό από το ταμείο και τοποθετούσε σε συρτάρι και για να καλύψει το έλλειμμα στο ταμείο, παρακράτησε κατά τη διάρκεια των συναλλαγών, κάποια χαρτονομίσματα από εκείνα που δόθηκαν για καταθεση.

Ο ίδιος έλεγχος απέδειξε ότι προσπάθησε να εξαλείψει χρήματα με την ίδια μέθοδο από δύο ακόμα πελάτες, οι οποίοι όμως δεν είχαν πειστεί για διαφορά.
Ορισμένα από τα χρήματα, τα οποία έχουν υπογραφεί να κατατεθούν σε λογαριασμό και τα υπόλοιπα πήραν τα τραπέζιά τους στην χαρτοφυλάκιά του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ενδιαφερόμενος σε μία υπόθεση απέσυρε 50 ευρώ από την κατάθεση που προσπάθησε να κάνει υπάλληλος των ΗΛΤΑ σε λογαριασμό της Ελληνικής Ταχυδρομείων. Το ποσό αυτό δεν είχε υπολογιστεί σωστά στον υπάλληλο του ΕΛΤΑ και δεν είχε υπολογιστεί στο ποσό που ανακοινώθηκε από την ΕΛΤΑ και το οποίο επιθυμεί να καταθέσει.
Ο ομιλητής φέρεται να έχει διαβεβαιώσει ότι έχει αφαιρέσει χρηματικά ποσά από 9 συνολικά πελάτες.

Πηγή: www.dimokratiki.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi