Σάρωσαν τα βραβεία οι «Φύρδην Μίγδην» στο 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Γεμίζοντας περηφάνια όλο τον κόσμο, η Θεατρική Ομάδα «Φύρδην Μίγδην» του Συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας εκπροσώπησε επάξια το Δήμο Θερμαϊκού στο 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας – ένα από τα πιο καταξιωμένα στο χώρο του –, βγάζοντάς τον «ασπροπρόσωπο» και σαρώνοντας τα βραβεία.

Με τη λήξη του Φεστιβάλ, κατά την Τελετή Απονομής, σε μία τεράστια και πρωτοφανή για τα δεδομένα του Δήμου επιτυχία, η ομάδα αποχαιρέτησε την πόλη της Καρδίτσας έχοντας καταφέρει, συμμετέχοντας με την παράσταση «Η επιστροφή της Κ.Τ.», να αποσπάσει τέσσερα (4) βραβεία ομοφώνως – τα περισσότερα και σημαντικότερα του Φεστιβάλ –, έναν (1) έπαινο και μία (1) υποψηφιότητα για τα κουστούμια.

Συγκεκριμένα, απονεμήθηκε:

  • Βραβείο Καλύτερης Παράστασης
  • Βραβείο Σκηνοθεσίας: Γιώτα Αλεξοπούλου
  • Βραβείο Χορογραφίας – Κίνησης: Νάνσυ Δρούγκα
  • Βραβείο Σκηνογραφίας: Δέσποινα Τσαλίκη & Γιώτα Αλεξοπούλου
  • Έπαινος Μουσικής Σύνθεσης: Νόννα Ιωαννίδου
  • Υποψηφιότητα για το Βραβείο Ενδυματολογίας: Δέσποινα Προδρομίδου

Ικανοποιημένα και υπερήφανα για την ευκαιρία να εκπροσωπούν το Δήμο Θερμαϊκού πανελλαδικά στον τομέα του ερασιτεχνικού θεάτρου, τα μέλη της ομάδας ευχαρίστησαν όσους στήριξαν την προσπάθειά τους και ιδιαίτερα, το Σύλλογο Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας και τον Πρόεδρο, κ. Χρήστο Σιάμπαλη. Δεσμεύτηκαν δε, να συνεχίσουν να πασχίζουν για ποιοτικό θέατρο και για την προώθηση του πολιτισμού στον τόπο.

Στέλνοντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την ανάδειξη και προβολή του πολιτιστικού προσώπου του Δήμου, θέτοντάς τον στο επίκεντρο του πανελλήνιου ενδιαφέροντος, δήλωσε: «Το «μεγαλοφυές ψεύδος» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, το θέατρο, που κάτω από την ομπρέλα του συναντώνται μορφές τέχνες και συνδιαλέγονται συναισθήματα, έννοιες, αξίες, και προβληματισμοί, συνιστά υπέρτατη προσφορά προς την κοινωνία. Όσοι δε, το υπηρετούν, υπηρετούν τον ίδιο τον άνθρωπο. Και αυτός είναι ακόμα ένας λόγος για τον οποίο αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια στην Ομάδα «Φύρδην Μίγδην», αλλά και σε όλους τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους για την καθοριστική συμβολή τους στη δημιουργία πολύτιμου πολιτιστικού αποθέματος. Δέσμευση δική μας να συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις».