Σέρρες: 13 κρούσματα σε γηροκομείο

Επτά ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο #ΑΧΕΠΑ #newn #covid19 #Σερρες

13 θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν σε γηροκομείο στις Σέρρες.

Πρόκειται για 7 ηλικιωμένους άνω των 85 που είναι ασυμπτωματικοί και η διακομιδή τους έχει γίνει από τις Σέρρες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, καθώς και 6 άτομα από το προσωπικό δηλαδή συνολικά 13 άτομα.

Αναλυτικότερα, οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται στο νοσοκομείο συνολικά είναι 100 και νόσησαν οι 7, όπως προαναφέρθηκε, ενώ από τα 30 άτομα του προσωπικού έχουν νοσήσει οι 6.

Η περίπτωση των Σερρών αποδεικνύει πόσο «αθόρυβα» μπορεί να κινηθεί ο ιός, καθώς και την αναγκαιότητα να μη γίνονται άσκοπες μετακινήσεις εκτός Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας όπου η διασπορά του ιού είναι μεγάλη.

Οι Σέρρες πλέον βρίσκονται πολύ κοντά στο κόκκινο, δηλαδή σε καθεστώς τοπικού lockdown, εξαιτίας επιθετικής έξαρσης των κρουσμάτων που προκλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω μετακινήσεων από τη Θεσσαλονίκη.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Θεσσαλονίκη σημείωσε σημαντική αναζωπύρωση της Covid-19, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο «πορτοκαλί» από την περασμένη Παρασκευή και να συνεχίζει να καταγράφει «ρεκόρ» ημερήσιων κρουσμάτων, γεγονός που την εντάσσει στις περιοχές που παρακολουθούν στενά οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές. Εκτός των Σερρών και της Θεσσαλονίκης, τα Ιωάννινα είναι ακόμη μία περιοχή που είναι στα… σύνορα για να περάσει στο επόμενο επίπεδο κινδύνου.