Σήκωσε το US Open η Ναόμι Οσάκα!

Τα κατάφερε στον τελικό απέναντι στην Βικτόρια Αζαρένκα

Για δεύτερη φορά στην καριέρα της, η Ναόμι Οσάκα κατέκτησε το US Open.

Ειδικότερα, η Ναόμι Οσάκα ήταν η θριαμβεύτρια του εφετινού US Open, που διεξήχθη στη σκιά της πανδημίας, κατακτώντας τον τρίτο Grand Slam τίτλο της στους ισάριθμους τελικούς που έχει συμμετάσχει και, ω της συμπτώσεως, όλοι ήταν με αντίπαλο την Βικτόρια Αζαρένκα.

Η 23χρονη Γιαπωνέζα πανηγύρισε για δεύτερη φορά τη στέψη της σε «βασίλισσα» της Νέας Υόρκης, αφού προηγουμένως χρειάστηκε να φτάσει σε μια πολύ μεγάλη ανατροπή απέναντι στη μεγάλη αντίπαλό της από τη Λευκορωσία.

Η Οσάκα έχασε το πρώτο σετ με «κατεβασμένα χέρια» (1-6), επανάκαμψε όμως και δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης στην Αζαρένκα κατακτώντας τα επόμενα δύο με 6-3, 6-3.

Έτσι, η Οσάκα διατήρησε το αήττητο σε τελικούς Major τουρνουά κι αυτό είναι ένα επίτευγμα αξιοσημείωτο, δεδομένης της νεαρής ηλικίας της. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένδειξη για τις δυνατότητές της και δείκτη για το περιθώριο εξέλιξής της.

Ταυτόχρονα, η φετινή διοργάνωση σηματοδότησε την επιστροφή μιας πρωταθλήτριας και μητέρας, της Βικτόρια Αζαρένκα, η οποία κατόρθωσε να συνδυάσει τη μητρότητα με τον αθλητισμό υψηλού επιπέδου, αποδεικνύοντας τα ανεξάντλητα ψυχικά αποθέματά της.