Σήμερα κρίνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι συντάξεις και οι εξαγγελίες Τσίπρα

Αγωνία επικρατεί στην κυβέρνηση και ειδικά στο οικονομικό επιτελείο αναφορικά με τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία οι οποίες θυα ανακοινωθούν σήμερα.

Συγκεκριμένα, όλοι προσβλέπουν σε ανοδική αναθεώρηση της πρόβλεψης της Κομισιόν για ανάπτυξη 2,3% το επόμενο έτος, κάτι που θα οδηγήσει στο να μικρύνει η απόσταση για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού αναφορικά με τις συντάξεις.

Την ίδια στιγμή και ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης διαβεβαιώνουν πως δε θα υπάρξει “τρύπα” στον προϋπολογισμό λόγω της ενδεχόμενης περικοπής των συντάξεων, πληθαίνουν οι φωνές που δηλώνουν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το βασικό σημείο διαφωνία έγκειται στο ότι η κυβέρνηση ανάπτυξη 2,5% στο προσχέδιο προϋπολογισμού του 2019, ενώ οι Ευρωπαίοι 2,3%.

Έτσι, η ανακοίνωση των προβλέψεων της Κομισιόν σήμερα θα αποτελεί ισχυρή ένδειξη για το τι μέλλει γεννέσθαι. Σημειώνεται πως η σημερινή ανακοίνωση αφορά και στις προβλέψεις για τις επενδύσεις, τον πληθωρισμό, το χρέος και την ανεργία.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως όλα πρόκειται να κριθούν στο έκτακτο EWG που θα διεξαχθεί στις 15 Νοεμβρίου και αποτελεί προοίμιο για το Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi