Σανό και Άγιος ο Θεός

Του Τηλέμαχου Περτσινίδη

Τα μύρια όσα ακούγονται τους τελευταίους μήνες, όσον αφορά το συλλαλητήριο για την Μακεδονία των οπαδών του ΠΑΟΚ, το οποίο είχε ακυρωθεί προ διμήνου και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Τα ΜΜΕ έσπευσαν να κατακεραυνώσουν τον λαό του Δικεφάλου, για την ανθελληνική τους στάση, ταΐζοντας παράλληλα σανό στους «ξαφνικά» πατριώτες πολίτες που υιοθέτησαν τις ιδέες που πλάσαρε ο Τύπος.

Ας τα πάρουμε απ’ την αρχή. Στις 10 Φλεβάρη του 2019, ορισμένοι Σύνδεσμοι Φίλων ΠΑΟΚ (και όχι το σωματείο του ΠΑΟΚ), θα πραγματοποιούσαν συλλαλητήριο για την Μακεδονία και την Συνθήκη των Πρεσπών. Λόγω λοιπόν, πως ανήμερα θα διεξάγονταν και ο αγώνας ποδοσφαίρου των ασπρόμαυρων με τον Ολυμπιακό, αποφασίστηκε για καλό της ομάδας και να κυλίσει ομαλά το παιχνίδι, να ακυρωθεί και να πραγματοποιηθεί άλλη στιγμή.

Η νέα ημερομηνία εν τέλει, ήταν 7 του Απρίλη, δηλαδή την Κυριακή που μας πέρασε. Το συλλαλητήριο διεξήχθη κανονικά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Νέα Παραλία, δίνοντας το παρών οι Σύνδεσμοι οι οποίοι και το διοργάνωσαν.

Φυσικά, ο κόσμος που μαζεύτηκε δεν ήταν σε καμία περίπτωση όσος είχε μαζευτεί το 2018 στην Θεσσαλονίκη, ούτε τώρα πρόσφατα στην Αθήνα, σε ανάλογες πρωτοβουλίες. Τα δύο αυτά γεγονότα λοιπόν (η ακύρωση και η χαμηλή προσέλευση), ήταν το έναυσμα για ορισμένα Μέσα, να εξαπολύσουν την επίθεση στον ΠΑΟΚ.

Εξοργισμένα κείμενα, απορίες για το πως είναι δυνατόν ένα τόσο λαοφιλές σωματείο της Μακεδονίας, να βάζει πάνω απ’ την πατρίδα του την ομάδα. Έχουμε λοιπόν και λέμε.

Η δράση των φίλων του ΠΑΟΚ, όσον αφορά το εν λόγω θέμα, ξεκινάει πολλά χρόνια πριν. «Skopia is Monkey-donia» ανέγραφε ένα πανό στο γήπεδο το οποίο βρισκόταν στα κάγκελα, ενώ σε κάθε αγώνα, υπάρχει στα κάγκελα της Θύρας 5 ένα πανό που γράφει «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ»

Απ’ τα μεγάφωνα της Τούμπας φέτος ακούστηκε ουκ ολίγες φορές το «Μακεδονία ξακουστή», ενώ πέρσι στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ο κόσμος προτίμησε να το στηρίξει αυτό, παρά να βρεθεί στο γήπεδο, για να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα (μιλώντας πάντα για την πλειοψηφία).

Και όσο λοιπόν, ο λαός του ΠΑΟΚ και το σωματείο, βροντοφώναζε σε κάθε ευκαιρία την αυθεντικότητα της Μακεδονίας, κάποιοι άλλοι λαοί που έχουν την βάση τους κάτω απ’ τα Τέμπη, φώναζαν στο γήπεδο «Βου-βου-βούλγαροι», απευθυνόμενοι στους φίλους των ασπρόμαυρων.

Τώρα, αυτοί οι οπαδοί που πριν 2 μήνες φώναζαν τέτοιο σύνθημα στο γήπεδο τους, απαιτούν από τον κόσμο του Δικεφάλου να αποδείξει την αγάπη του για την Μακεδονία, που είναι το πλέον φλέγον εθνικό ζήτημα.

Ειρωνεία.

Μα δεν σταματούν μόνο εκεί, αφού προφανώς το πρόβλημά τους είναι ο Ιβάν Σαββίδης, στον οποίον και έχουν στρέψει τα περισσότερα πυρά. Σύμφωνα με αυτούς, ο Πόντιος πρόεδρος ήταν αυτός που θυσίασε στον «βωμό» του πρωταθλήματος το συλλαλητήριο, «θάβοντας» το. Ο κατά τα λεγόμενά τους Ρώσος επιχειρηματίας, βάζει πιο πάνω απ’ την Ελλάδα τον ΠΑΟΚ.

Οι προσπάθειες μείωσης και απαξίωσης της ομάδας, του προέδρου, αλλά και του τρόπου κατάκτησης του τίτλου είναι όχι μόνο εντατικές, αλλά και πληθώρες.

Ενημερώνω λοιπόν, πως ο Πόντιος Σαββίδης, έχει ουκ ολίγες φορές βοηθήσει το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο στηρίζει, ενώ πρόσφατα χορήγησε υπερσύγχρονα μηχανήματα, έτσι ώστε να γίνει καλύτερη η λειτουργία του.

Ο Πόντιος Σαββίδης έχει δώσει «ανάσα» σε πολλές επιχειρήσεις στην Βόρεια Ελλάδα, κρατώντας ανοιχτές θέσεις εργασίας.

Ο Πόντιος Σαββίδης, έχει ως στόχο το χτίσιμο της νέας Τούμπας, της οποίας η κατασκευή θα δώσει σημαντική πνοή στην περιοχή, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας.

Και όσον αφορά το σωματείο του Π.Α.Ο.Κ.; Απλά τονίζω πως με πρωτοβουλία του Ερασιτέχνη, συλλέχθηκαν 100 τόνοι τροφίμων, ενόψει των 93ων γενεθλίων της ομάδας, οι οποίοι θα διανεμηθούν σε συσσίτια της πόλης για τους άστεγους.

Αυτά και άλλα πολλά, όσον αφορούν το καλά στημένο παραμυθάκι που προσπαθούν τα ΜΜΕ να δημιουργήσουν, με σκοπό να πλήξουν την εικόνα του Π.Α.Ο.Κ.

ΥΓ. Όλες οι ομάδες της Ελλάδας έχουν κοινωνικό έργο και προσπαθούν και βοηθούν ενεργά και αυτές. Το άρθρο αποφάσισα να το γράψω, γιατί ο πόλεμος γίνεται κατά του ΠΑΟΚ. Δεν έχω σκοπό να αγιοποιήσω ούτε τους οπαδούς της ομάδας, ούτε τον Ιβάν Σαββίδη, καθώς δεν είμαι «τσιράκι» κανενός. Απλά καλό είναι κάποια πράγματα να μπαίνουν σε τάξη.

ΥΓ. Για όσους «τρώνε» αμάσητο το σανό που πλασάρεται από τα Μέσα, θα απαντήσω απλά με ένα απόφθεγμα του Μπρέχτ: «Η ανθρώπινη βλακεία είναι ανίκητη»