Σκληρές εικόνες από ΗΠΑ: Στη Νέα Υόρκη δεν έχουν φέρετρα και χρησιμοποιούν χάρτινες κούτες

Δεκάδες κουτιά με σωρούς σε λυόμενα βάθρα και τεράστιες λίστες αναμονής σε άδειες και σκοτεινές αίθουσες
Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν άλλοι 1.330 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η χώρα θρηνεί πλέον 54.841 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 964.937 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Οι ΗΠΑ είναι μακράν η χώρα που πλήττεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από την πανδημία, σε αριθμό θανάτων όσο και κρουσμάτων μόλυνσης.

Συγκλονιστικές στιγμές ζουν συγγενείς και φίλοι νεκρών από κορωνοϊό στις ΗΠΑ. Φυσικά και κανένας δε θα μπορούσε να φανταστεί πριν από λίγους μήνες ότι θα έφτανε η μέρα που θα υπήρχε τέτοια έλλειψη σε φέρετρα που οι άνθρωποι μετά θάνατον θα έμπαιναν σε χάρτινα κουτιά για να πάρουν το δρόμο προς την “τελευταία τους κατοικία”.

Αλλά ούτε αυτή δεν υπάρχει πλέον καθώς με την πανδημία του κορωνοϊού, τα νεκροταφεία της Νέας Υόρκης και των γύρω περιοχών έχουν γεμίσει.

Έτσι η τελευταία κατοικία είναι τα αποτεφρωτήρια όπου για λόγους και ταχύτητας οι σωροί μεταφέρονται εκεί σε χάρτινα κουτιά με μακάβριες ενδείξεις για το που βρίσκεται το κεφάλι του θανόντος ενώ υπάρχει η επιγραφή “να μεταφέρονται με εξαιρετική προσοχή.

Οι φωτογραφίες του πρακτορείου Ρόιτερς από το Κουίνς, μια από τις πιο “χτυπημένες” από τον κορονοϊό περιοχές της Νέας Υόρκης είναι συνταρακτικές.

Δεκάδες κουτιά με σωρούς σε λυόμενα βάθρα και τεράστιες λίστες αναμονής σε άδειες και σκοτεινές αίθουσες, ενώ οι άνθρωποι που έχασαν τη μάχη με το θανατηφόρο ιό θα οδηγηθούν χωρίς αποχαιρετισμό στην τελευταία τους κατοικία.