«Σκούπα» της αστυνομίας σε Ροτόντα και Καμάρα για ναρκωτικά

Στοχευμένους ελέγχους με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής εξαρτησιογόνων ουσιών, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν, στην ευρύτερη περιοχή πλατείας Αγίου Γεωργίου και Α.Π.Θ., καθώς και σε άλλες περιοχές της πόλης, συνολικά εννέα άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίας για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:
Δύο  αλλοδαπών ηλικίας 41 και 27 ετών, από δικυκλιστές ομάδας «Ζ», οι οποίοι στη θέα των αστυνομικών απέρριψαν στο έδαφος δύο συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 68,1 γραμμαρίων και τράπηκαν σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Επίσης, ενός 28χρονου αλλοδαπού, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε συσκευασία ακατέργαστης βάρους 28 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς έχει σημανθεί στο παρελθόν με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας και σε βάρος του εκκρεμεί απαγόρευση εξόδου από την ελληνική επικράτεια.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.