Σκύλος πέθανε σε πτήση της United Airlines αφού τον τοποθέτησαν στο ντουλαπάκι χειραποσκευών

Σοκ προκαλεί η είδηση που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες, ότι ένας σκύλος πέθανε κατά την διάρκεια πτήσης της United Airlines, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στο ντουλαπάκι χειραποσκευών  έπειτα από το επίμονο αίτημα ενός μέλους του πληρώματος της αεροπορικής εταιρείας, στη διάρκεια της πτήσης από το Χιούστον στη Νέα Υόρκη.

«Πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει σημειωθεί ποτέ», ανέφερε η United Airlines σε ανακοίνωσή της, στην οποία εκφράζει «τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια».

Η ιδιοκτήτρια του σκύλου εισήλθε στο αεροπλάνο με τα δύο παιδιά της, εκ των οποίων το ένα βρέφος, και τον σκύλο, ο οποίος βρισκόταν σε ειδική τσάντα μεταφοράς κατοικιδίων.   Μέλος του πληρώματος της ζήτησε να τοποθετήσει την εν λόγω τσάντα στο ντουλαπάκι για τις χειραποσκευές, όπως δήλωσε στους New York Times η Μάγκι Γκρέμινγκερ, 30 ετών, η οποία καθόταν πίσω από τη γυναίκα.

«Η ιδιοκτήτρια παρακαλούσε να μην βάλουν την τσάντα στο ντουλαπάκι», πρόσθεσε η Γκρέμινγκερ.   «Έλεγε “είναι ο σκύλος μου μέσα, όχι, είναι ο σκύλος μου”. Το μέλος του πληρώματος ωστόσο συνέχισε να της το ζητεί, λέγοντας ότι είναι επικίνδυνο να παραμείνει η τσάντα εκεί που βρισκόταν, διότι ήταν έξοδος κινδύνου», πρόσθεσε η αυτόπτης μάρτυρας.

Η εν λόγω αεροπορική εταιρία έχει προκαλέσει ξανά έντονες αντιδράσεις στο παρελθόν, όταν ένας 69χρονος Αμερικανός γιατρός εκδιώχθηκε με τη βία από μια πτήση η οποία ήταν υπερπλήρης, παρά τα παρακάλια του. Επίσης, τον Μάρτιο του 2017 η εταιρεία είχε βρεθεί και πάλι στο στόχαστρο επειδή είχε διώξει από πτήση της δύο έφηβες που φορούσαν κολάν, με τη δικαιολογία ότι θα πρέπει να ακολουθούν κάποιους ενδυματολογικούς κανόνες επειδή είχαν στην κατοχή τους δωρεάν εισιτήρια.