Σπύρος Βούγιας: Το δύσκολο στοίχημα της επόμενης ημέρας

«Οι πιο παράξενες δημοτικές εκλογές που έγιναν ποτέ στη Θεσσαλονίκη, τελείωσαν. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε τη μεγάλη έκπληξη και είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής. Δεν είναι της ώρας να σχολιάσει κανείς τον τρόπο, τις συμμαχίες ή τις μεθόδους που η νέα, ψηφιακή εποχή, βίαια, επιβάλλει. Του έδωσα, ήδη, ειλικρινή συγχαρητήρια και ευχές για δύναμη και σύνεση, μπροστά στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε όλοι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Αυτός έχει τώρα το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης και θα κριθεί από τους πολίτες για το έργο του.
Η “ΠΟΛΗχρωμη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ” και εγώ προσωπικά, θα στηρίξουμε κάθε θετική ενέργεια και παρέμβασή του για το καλό της πόλης αλλά και θα σταθούμε κριτικά, ως δημιουργική αντιπολίτευση, στην περίπτωση οπισθοδρόμησης από τη λογική της ανοιχτής, λειτουργικής και ανθρώπινης Θεσσαλονίκης που ονειρευόμαστε.
Η μεγάλη πρόκληση, το δύσκολο στοιχημα, τώρα αρχίζει. Οφείλουμε όλοι, με πρώτο τον νέο δήμαρχο, να ανταποκριθούμε στις μεγάλες ανάγκες και τις υψηλές προσδοκίες των πολιτών», έγραψε ο Σπύρος Βούγιας στο λογαριασμό του στο Facebook για το σημερινό αποτέλεσμα.

Ο κ. Βούγιας ήταν υποψήφιος με την παράταξη «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» και στον β’ γύρο επέλεξε να μην πάρει θέση υπέρ του Νίκου Ταχιάου ή του Κωνσταντίνου Ζέρβα.