Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση του 7χρονου που καταπλακώθηκε από καγκελόπορτα νεκροταφείου

Ενδέχεται το επόμενο 24ωρο να αποσωληνωθεί.

«Η κατάσταση του παιδιού είναι σταθερή, αυτό για μας αποτελεί μια καλή πρόγνωση. Αν συνεχιστεί έτσι και για το επόμενο 24ωρο, θα μπούμε σε διαδικασία αποσωλήνωσής του δηλαδή αποδέσμευσης από τον αναπνευστήρα» δήλωσε στην εφημερίδα «Πατρίς» η διοικήτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, Γιούλη Μαμμή.

Ο 7χρονος καταπλακώθηκε από την καγκελόπορτα του νεκροταφείου στο Γούμερο Ηλείας πριν από λίγες μέρες. Είχε πάει στην εκκλησία του νεκροταφείου μαζί με τη θεία του. Φεύγοντας, προσπάθησαν να κλείσουν τη σιδερένια πόρτα κι έτσι συνέβη το κακό.

Το αγόρι εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων του νοσηλευτικού ιδρύματος της Πάτρας.

Γιατροί και νοσηλευτές παρακολουθούν με προσοχή και επιμέλεια κάθε λεπτομέρεια που καταγράφεται σχετικά με την υγεία του μικρού αγοριού, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες ενέργειές τους. Παράλληλα, οι αστυνομικοί του ΑΤ Πύργου έχουν ήδη ξεκινήσει την προανάκριση για να διερευνηθούν πλήρως οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το ατύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», έχει οριστεί πραγματογνώμονας για να διερευνήσει τα αίτια της πτώσης της μεταλλικής πόρτας που προκάλεσε τον τραυματισμό του παιδιού. Παράλληλα, οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και πληροφορίες (καταθέσεις, ιατροδικαστική,κλπ) προκειμένου να ολοκληρώσουν τον φάκελο της δικογραφίας. Στη συνέχεια, όλο το υλικό θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, για την αναζήτηση πιθανών ποινικών ευθυνών.

Πηγή: patrisnews
Πηγή φωτογραφίας: dikaiologitika.gr