Στα …κρυφά συναντήθηκαν Τσίπρας – Καμμένος ενόψει του σημερινού υπουργικού συμβουλίου – Τι συμφώνησαν

Στα… κρυφά συναντήθηκαν χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος στην Λέσχη Αξιωματικών στην Ρηγίλλης λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όπου θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε πολλά συζήματα που έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ήταν 15:10 όταν ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε στην είσοδο της ΛΑΕΔ, στη συμβολή της Ρηγίλλης με τη Βασιλίσσης Σοφίας, για να υποδεχτεί τον πρωθυπουργό. Τρία λεπτά μετά, με χαλαρή διάθεση έφτασε και ο Αλέξης Τσίπρας μέσω της οδού Μουρούζη.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, σύμφωνα με Τα Νέα, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος επανέλαβαν τη συμφωνία που είχαν κάνει λίγο καιρό πριν: να προχωρήσουν μαζί στη συγκυβέρνηση έως τον Μάρτιο, όταν και αναμένεται να φτάσει στην ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Η παρουσία Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο (και η διαβεβαίωσή του) ότι δεν θα προκαλέσει τίποτε που να διαταράσσει αυτή την απρόσκοπτη πορεία της χώρας προς την ανάκτηση της πολιτικής χειραφέτησης, αναμένεται να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης μεταξύ του αρχηγού των ΑΝΕΛ και των μελών εκείνων της κυβέρνησης που ζητούν την σταδιακή απαγκίστρωση από τον Πάνο Καμμένο.

Βέβαια μετά τις δηλώσεις Καμμένου και τις αντιδράσεις που δημιούργησε, έπεσαν οι τόνοι και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι Τσίπρας – Καμμένος συναντήθηκαν και έφαγαν μαζί χτες το μεσημέρι.

Εκείνο που απομένει είναι ο Πάνος Καμμένος να εξηγήσει σήμερα στους προερχόμενους εκ του ΣΥΡΙΖΑ υπουργούς ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση έτσι όπως πολλοί φοβούνται στην Κουμουνδούρου.

Παράλληλα, θα συζητηθεί το θέμα του προϋπολογισμού και να τονιστεί πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων αλλά και η εφαρμογή των αντιμέτρων που σιγά σιγά θα φτάνουν προς ψήφιση στην Βουλή.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi