Στην Θεσσαλονίκη θα συναντηθούν Δένδιας – Πομπέο

«Κλείδωσε» η ημερομηνία που θα βρεθούν

Με τον ομόλογό του από τις ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, θα συναντηθεί τη Δευτέρα, στις 10:00 το πρωί, στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Αυτό αναφέρει για τη συνάντηση στην Θεσσαλονίκη το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Στην Ελλάδα ο Μάικ Πομπέο

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, καθώς πληροφορίες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, οι οποίες επιβεβαιώνονται από την Αθήνα, αναφέρουν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο θα έρθει στην Ελλάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μάικ Πομπέο αναμένεται στην χώρα μας μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ; που είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Κατά συνέπεια, η επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα τοποθετείται για το προσεχές Σαββατοκύριακο (26 – 27 Σεπτεμβρίου).

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο Μάικ Πομπέο θα μιλήσει σε Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα μεταβεί και στη βάση της Σούδας στην Κρήτη, σε μία κίνηση στρατηγικής σημασίας.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος συνέβαλλε στην αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία, ενώ πριν από μερικές ημέρες πραγματοποίησε επίσκεψη – αστραπή στη Λευκωσία, όπου και έστειλε μήνυμα υπέρ του διαλόγου.

Μάλιστα, είναι αρκετά πιθανό να γίνει και συνάντηση του Πομπέο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι τα ελληνοτουρκικά, με ιδιαίτερη έμφαση τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, θα αποτελέσουν το κύριο θέμα της ατζέντας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.