Στην παγκόσμια πλατφόρμα ψηφιακού εμπορίου “we.trade” εντάχθηκε η Eurobank

Πρόκειται για μια καινοτόμα, ψηφιακή πλατφόρμα για το trade finance, με ηγετική θέση στο χώρο της. Όπως επισημαίνουν στελέχη της τράπεζας, μέσω του “we. trade”, ελληνικές επιχειρήσεις-πελάτες της τράπεζας θα μπορούν να διενεργούν εμπορικές συναλλαγές με ταχύτητα, διαφάνεια και την ασφάλεια που εξασφαλίζει η τεχνολογία blockchain.

Στην πλατφόρμα “we.trade”, συμμετέχουν 14 τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Eurobank και η γεωγραφική κάλυψη εκτείνεται σε Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι μέτοχοι στο “we.trade” είναι 12 ισχυρές διεθνείς τράπεζες παγκόσμας εμβέλειας και κύρους και συγκεκριμένα, η Caixa Bank, ηDeutsche Bank, Erste Group, HSBC, KBC, Natixis, Nordea, rabobank. Santander, Societe Generale, UBS, Unicredit. Μέσω της πλατφόρμας we.trade οι επιχειρήσεις όταν εντάσσονται θα μπορούν να διαπραγματευθούν και να ολοκληρώσουν παραγγελίες, να καθορίσουν τους όρους της εμπορικής συμφωνίας και να κάνουν χρήση των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που προσφέρονται στην πλατφόρμα με απόλυτη ασφάλεια και με εμπιστοσύνη στη γνώση ότι η εταιρεία στην άλλη χώρα (με την οποία θα γίνει η συναλλαγή), είναι αξιόπιστος πελάτης μιας τράπεζας – μέλους της

«Με τη συμμετοχή μας στην πλατφόρμα “we.trade” θα προσφέρουμε στους πελάτες μας πρωτοποριακή ψηφιακή λύση για τις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές. Η πλατφόρμα “we.trade”, την οποία ίδρυσαν ορισμένες από τις μεγαλύτες και καλύτερες τράπεζες στον κόσμο, ξεχωρίζει ανάμεσα στις πλατφόρμες ψηφιακού εμπορίου λόγω της αποδεδειγμένης εφαρμογής της τεχνολογίας blockchain και της ευρείας κάλυψης διεθνών αγορών. Είμαι σίγουρος ότι οι τράπεζες που συμμετέχουν στην πλατφόρμα we.trade θα βρουν στη Eurobank, έναν αξιόπιστο, καινοτόμο εταίρο, καλά τοποθετημένο για την εξυπηρέτηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη », δήλωσε ο Μιχάλης Τσαρμπόπουλος, αναπληρωτής γενικός διευθυντής, επικεφαλής του Global Transaction Banking της Eurobank.

Πηγή: dikaiologitika.gr