Στο πλευρό των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ ο Λάζαρος Ωραιόπουλος και το «Άλμα στο Μέλλον»

Την ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών υπογράμμισε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών και επικεφαλής με την παράταξη «Άλμα στο Μέλλον», Λάζαρος Ωραιόπουλος σε επιστολή που έστειλε προς τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ των ΟΤΑ.

Ο Λάζαρος Ωραιόπουλος τονίζει το σημαντικό έργο που έχουν προσφέρει τα συγκεκριμένα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στις ελληνικές οικογένειες και στα παιδιά ενώ ταυτόχρονα ζητά την εργασιακή αποκατάσταση των εργαζομένων που απασχολούνται στα ΚΔΑΠ με σχέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

«Είναι μια δομή η οποία είναι πολύ χρήσιμη για τη στήριξη στους εργαζόμενους γονείς για να τη διατηρήσουν χωρίς προβλήματα καθώς και για τους οικογενειάρχες που έχουν εμπλακεί στη δύσκολη διαδικασία αναζήτησης  μιας θέσης εργασίας» τόνισε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών και επικεφαλής με την παράταξη «Άλμα στο Μέλλον», Λάζαρος Ωραιόπουλος και συμπλήρωσε «είναι επίσης σημαντικό ότι παρέχουν πολύτιμες και ποιοτικές υπηρεσίες στα παιδιά, συμβάλλοντας στη πολύπλευρη ανάπτυξη  της προσωπικότητας τους».

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της παράταξης «Άλμα στο Μέλλον» Λάζαρος Ωραιόπουλος η συνέχιση λειτουργίας των ΚΔΑΠ είναι απαραίτητη ενώ επιβάλλεται «να διατηρηθούν και να ενισχυθούν, επειδή ανταποκρίνονται σε ανάγκες που δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν, αλλά αντίθετα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ενταθούν στο μέλλον».

Ο  επικεφαλής της παράταξης «Άλμα στο Μέλλον» Λάζαρος Ωραιόπουλος, και οι υποψήφιοι της παράταξης τάσσονται στο πλευρό των εργαζομένων και στηρίζουν την αλλαγή εργασιακής σχέσης ενώ δεσμεύονται ως επόμενη διοίκηση του Δήμου Νεάπολης- Συκεών, να μην προβούν σε  έφεση σε περίπτωση που υπάρξει πρωτόδικη θετική απόφαση για μονιμοποίηση εργαζομένων στις δομές του Δήμου μας.

«Οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ εδώ και χρόνια έχουν σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, η οποία ανανεώνεται συνεχώς. Με τον τρόπο αυτόν βρίσκονται σε μια κατάσταση ιδιότυπης εργασιακής ομηρίας που δημιουργεί προβλήματα τόσο στους ίδιους όσο και στις δομές που εργάζονται. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Γι αυτό υποστηρίζουμε και διεκδικούμε μαζί τους το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων και του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ των ΟΤΑ που αφορούν: «Μόνιμες Δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ στους Δήμους, Σταθερή και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Κράτος για την πλήρη κάλυψη του λειτουργικού κόστους των Δομών, μόνιμες θέσεις εργασίας για το προσωπικό των Δομών» υποστήριξε ο Λάζαρος Ωραιόπουλος.