Συγκλονίζει ο πυροσβέστης που έχασε γυναίκα και παιδί στο Μάτι: Έχασα τα πάντα μέσα σε μια στιγμή

Οι προσωπικές ιστορίες από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι συγκλονίζονται. Ο πυροσβέστης Ανδρέας Δημήτριος έβλεπε την δική του τραγωδία όταν έπεσε με τις φλόγες, η γυναίκα και τα έξι μηνών του βρέφη δεν κατάφεραν να ζήσουν.

Μιλώντας στο εκπομπή του Alpha, «Μετά τα μεσάνυχτα» αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις τραγικές στιγμές που έζησε και σηματοδότησε όλη του την ζωή.

«Ήμουν σε επιφυλακτική εκείνη την ημέρα όταν ήλπιζα μήνυμα από την υπηρεσία μου, όπου έπρεπε να πάω να συντονίσω τη φωτιά. Η Μαργαρίτα ετοίμασε τα ρούχα μου για να μπορέσω να φύγω πιο γρήγορα για δουλειά και αφού με βοήθησε να απολαύσω και να φύγω. Ήταν 17.30 περίπου το απόγευμα όταν ενημερώθηκα από κάποιον συνάδελφο ότι η φωτιά πλησιάζει τον οικισμό όπου βρισκόταν το σπίτι μου. Αμέσως ενημερώσα την Μαργαρίτα για τη φωτιά γιατί η γυναίκα μου ήταν στο κρεβάτι με το μμπύπι εκείνη τη στιγμή και μου ενημέρωσε ότι υπάρχει κίνδυνος. Της είπα: “Μαργαρίτα πάρε το μικρό και φύγες αμέσως από το σπίτι. Προσπάθησε να πάρεις κάποια πράγματα και έφυγε” ».

«Όλα τα οχήματα της υπηρεσίας μου ήταν στο φως και έτσι πήρα το δικό μου αυτοκίνητο για να πάω να το βρω. Πάνω στον πανικό μου και στην αγωνία μου να φτάσω κοντά στο Μαργαρίτα και το παιδί, οδηγούσα ριψοκίνδυνα. Θα μπορούσα και εγώ να είχα εγκλωβιστεί μέσα στη φωτιά. Εν τω μεταξύ είχε έρθει και ένας συνάδελφος μαζί μου, ο οποίος δεν ήταν υποχρεωμένος να έρθει αλλά ήταν ένας πραγματικός φίλος ».

Η στιγμή που έμαθε ότι το μωρό του δεν ζει

«Εγώ αμέσως πήγα στο Παιδικό για να δω από κοντά το μμπριμ. Όταν έφτασα στο νοσοκομείο καταλαβαίνω ότι το μωρό μας ήταν νεκρό.

Όταν αποκατέστησε τον γιο μας προσπάθησα να κρατήσω για την Μαργαρίτα. Βλέποντας την εικόνα της Μαργαρίτας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καταλήξαμε ότι αυτή η γυναίκα έδωσε μάχη για να προστατεύσει το παιδί μας. Δυστυχώς η Μαργαρίτα «έφυγε» 12 μέρες μετά την θανάτωση του μωρού μας. Έχασα τα πάντα μέσα σε μια στιγμή. Ήταν μαζί με 18 ολόκληρες μέρες και την έχασε πολύ γρήγορα.

Κάθε βράδυ ψάχνουν τα «αν», αλλά δεν καταλήγουν πουθενά. Εξακολουθεί να μένω στο σπίτι που έζησα με τη μαργαρίτα και το μωρό μας ».

Ο δικηγόρος του Αντρέα Δημητρίου, Κωνσταντίνος Κουτσουλέλος, οι οποίοι μίλησαν για πρώτη φορά στο εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα» του Αlpha, πρόκειται σύντομα να υποβάλουν μήνυση και αγωγή εναντίον του κράτους.

Πηγή: dikaiologitika.gr