Συμπληρώνοντας τα περί την αμετροέπεια

Σχόλιο γνώμης του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη

Είναι προφανές πια, ότι στις σημερινές συνθήκες, απαιτείται άμεση κινητοποίηση της κοινωνίας, για την σοβαρή αντιμετώπιση της πανδημίας. Η δε κοινωνία, δείτε την κυρία, του Υπουργείου Παιδείας, δεν κινητοποιείται με διαταγές και εντολές, περίεργου τύπου.

Με το άνοιγμα των σχολείων, η κοινωνία που απευθύνεται το Υπουργείο σας κι όχι εσεις δυστυχώς, θέλουμε δε θέλουμε, είναι η σχολική κοινότητα. Και στη σχολική κοινότητα καλούμε να συμμετέχουν οι πάντες. Και γονείς και δάσκαλοι και μαθητές. Και οι καθαρίστριες και οι καθαριστές και η κοινωνία της γειτονιάς. Δεν μπορεί να υποκαθιστά την κοινωνία, η όποια απόφαση μιας υπουργίνας, κακομαθημένης, τελικά.

Είναι πολλοί αυτοί που μου είπαν, ότι τους είδαμε τους γονείς, ο καθένας ζητάει το δικό του. Άλλος το μακρύ του και άλλος το κοντό του. Δεν είδατε τίποτε. Γιατί έξω από τον χορό, πολλά τραγούδια τραγουδιούνται.

Μου λεγε το πρωί μια δασκάλα, που την εμπιστεύομαι πεντακόσια τα εκατό, πως όσα λένε για τους γονείς, είναι τρίχες. Εμάς οι γονείς των παιδιών, σιγα-σιγά και χωρίς να ζητάνε, από εδώ και από εκεί, από κράτη και από φορείς, κατάφεραν και εξόπλισαν το σχολειό, δηλαδή τα παιδιά τους και τα παιδιά που θα έρθουν μετά τα παιδιά τους, με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό, που απαιτείται για να κάνουμε ευκολότερο και αποδοτικότερο το μάθημα, κάτι που ποτέ το υπουργείο δεν σκέφτηκε, ότι χρειάζεται, να μας τον στείλει.

Οι γονείς, ναι θα το δεχτώ, παραχαϊδεύουν τα παιδιά, φροντίζουν να έχουν παραπάνω από όσα χρειάζονται… Μπορούν όμως να αντιληφθούν και αυτοί, στη ίδια κοινωνία ζουν με όλους τους υπόλοιπους, δεν είναι ηλίθιοι, για το κοινό καλό, τον κοινό σκοπό… Αν απαιτείται Α θα κάνουν Α, αν απαιτείται Β προφανώς το Β. Έχει όμως κανένας απ αυτούς, που κυβερνάν και νομίζουν ότι με τον αυταρχισμό, σαν κι αυτόν, μιλιταριστικού τύπου, που είχε στο μυαλό του και ο Γαβρόγλου και οι συνέταιροι του της ΑΝΕΛ, μπορεί να κινητοποιηθεί σχολική κοινότητα και η κοινωνία;

Πρωθυπουργέ, στο χέρι σου είναι, να δείξεις ότι όντως ελέγχεις την κατάσταση, και μπορείς να την οδηγήσεις με ασφάλεια, εκεί που πρέπει.

Ακολουθείστε λοιπόν, τον πραγματικό δρόμο του διαλόγου. Όχι μαγκιές, είμαστε υπέρ του διαλόγου και το διατυμπανίζετε μονάχα σε αυτούς, που είναι καταφανώς εναντίον του διαλόγου.

Εδώ, και με τις δυνάμεις που αποζητούν το διάλογο. Έχετε υποχρέωση να ανοίξετε διάλογο, για να βρείτε λύσεις.

Τα πιτσιρίκια δεν φταίνε σε τίποτε, να γίνουν θύματα, ενός ανόητου και άνευ λογικής αυταρχισμού, μιας επηρμένης και κακής Υπουργίνας.