Συνέδριο για τον ρόλο των fake news στην Εκκλησία από το ΑΠΘ

Τι συμβαίνει όταν η αλήθεια δοκιμάζεται σε έναν χώρο που θεωρείται το κατεξοχήν καταφύγιό της; Ποιες είναι οι συνέπειες, όταν το ψεύδος υποδύεται την αλήθεια, όταν η αλήθεια χρησιμοποιείται διαστρεβλωμένη ή και κατασκευασμένη ακόμη, προκειμένου να αποτελέσει μέσο χειραγώγησης των μελών της Εκκλησίας, τα οποία είναι ταυτόχρονα ψηφοφόροι; Επηρεάζεται, και, αν ναι,  πόσο εν τέλει η Δημοκρατία σε μια χώρα, όταν τα θρησκευτικά πιστεύω των πολιτών της αλλοιώνονται;

Σε αυτά τα ερωτήματα θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις το διήμερο Συνέδριο με τίτλο «Fake News & Εκκλησία: Όταν η αλήθεια δοκιμάζεται στον φυσικό της χώρο», που διοργανώνουν τα Τμήματα Θεολογίας και Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθόδοξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Μαΐου 2019, στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Οι εργασίες του ξεκινούν στις 17.00.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου επιφανείς πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και κληρικοί θα προσεγγίσουν σφαιρικά ένα από τα σημαντικότερα φαινόμενα της εποχής μας -τα Fake News- στον χώρο της Θρησκείας και τις επιπτώσεις του στην κοινωνία, την πολιτική, καθώς και τις διακρατικές σχέσεις.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα μεταδοθούν ζωντανά στον σύνδεσμο: www.orthodoxia.info.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.