Συνέντευξη τύπου Αλιβιζάτου για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς

Τι είπε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας.

“Προβλήματα υπάρχουν, αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένος. Δε σας κρύβω ότι το ηθικό μου ανέβηκε, μετά την επιτυχία της δοκιμής την προηγούμενη Κυριακή. Η εταιρεία, μας είχε πει ότι αν δεν περάσουμε το όριο του 50% των εκλογικών τμημάτων, να λειτουργήσουν άψογα θα είχαμε πρόβλημα. Περάσαμε το 85%. Αυτό μας γέμισε χαρά. Ξυπνήσαν στις 7 το πρωί και πήγαν στα εκλογικά κέντρα, περισσότεροι νέοι και αυτό μας έκανε ακόμη περισσότερους χαρούμενους. Ελπίζουμε από τεχνικής απόψεως να είναι όλα καλά” είπε αρχικά ο κ. Αλιβιζάτος και πρόσθεσε.

“Το έκανε η ΝΔ στις δικές της εκλογές και δεν είναι καθόλου απλό. Με την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων δεν μπορεί να ψηφίσει κάποιος παραπάνω από μία φορές, ενώ θα μπορούσε να συμβεί αυτό αν ήταν χειρόγραφη η διαδικασία. Δεν πετύχαμε το εξ’ αποστάσεως, παρά το γεγονός ότι το θέλαμε αλλά ενδεχομένως να έπεφτε το σύστημα. Για να ψηφίσει κάποιος πρέπει να έχει ταυτότητα ή διαβατήριο και 3 ευρώ για να καλύψουμε το κόστος. Εάν θέλει με μια δήλωση γίνεται και μέλος του νέου κόμματος που θα δημιουργηθεί, εάν δε θέλει τότε τα στοιχεία του καταστρέφονται”.

Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο θα υπάρχουν 105 εκλογικά κέντρα και 130 εκλογικά τμήματα Κεντρική Μακεδονία και 35 εκλογικά κέντρα και 50 εκλογικά τμήματα στη Θεσσαλονίκη.