Συναυλία – αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο στο Θέατρο «Οδού Χηλής».

Συναυλία – αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα  ποιητή, Νίκο Γκάτσο με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμαριά το Σάββατο 21 Απριλίου στις 7.30 το βράδυ , στο Θέατρο «Οδού Χηλής».

Μαθητές από τα τμήματα του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς της κιθάρας, του φλάουτου, του βιολιού αλλά και η Νεανική Χορωδία υπό την παιδαγωγική και καλλιτεχνική επιμέλεια των δύο καθηγητών  του Ωδείου, της Δέσποινας Αρβανιτίδου και του Χρήστου Βερνάρδου , θα παρουσιάσουν επιλεγμένα τραγούδια των μουσικοσυνθετών, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και Σταύρου Ξαρχάκου, σε ποίηση Νίκου Γκάτσου.

Την ενορχήστρωση έχει κάνει ο Χρήστος Βερνάρδος. Η διδασκαλία κιθάρας, και η επιμέλεια του συνόλου και των κειμένων είναι της Δέσποινας Αρβανιτίδου και του Χρήστου Βερνάρδου. Η διδασκαλία της νεανικής χορωδίας και η διεύθυνση του συνόλου είναι της Ιρένας Κράïτσικ. Η διδασκαλία του φλάουτου της Αγγελικής Βράνης και η διδασκαλία βιολιού του Αχιλλέα Καπλανίδη και του Λέανδρου Μεγακλή.

Το μουσικό αυτό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί,  έχει ως σκοπό την γνωριμία των μαθητών με το λογοτεχνικό / ποιητικό έργο του Νίκου Γκάτσου και τη  μελοποίηση αυτών από τους μεγάλους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, και επιπλέον να γνωρίσουν τα παιδιά  τη χρήση της δύναμης της μουσικής στην μελοποιημένη ποίηση, αλλά και να κατανοήσουν την ποιητική γλώσσα μέσα από  τη μελωδία (ανάλογα με τις λέξεις και διαφορετική μουσική έμφαση).