Συναυλία Δημήτρη Μυστακίδη στην πλαζ Αρετσούς – «Φυσάει ο Μπάτης – Ρεμπέτικα της θάλασσας»

Μια ξεχωριστή μουσική παράσταση με τίτλο «Φυσάει ο Μπάτης – Ρεμπέτικα της θάλασσας» ανεβαίνει στη σκηνή του Παρά Θιν΄ Αλός την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στην πλάζ Αρετσούς.

Πρόκειται για τη συναυλία του Δημήτρη Μυστακίδη , που αποτελεί φόρο τιμής στο ρεμπέτικο τραγούδι. Μιά μοναδική σύμπραξη κορυφαίων δεξιοτεχνών, αλλά και μια πραγματική γιορτή με τραγούδια που μέσα τους αναπνέει ακόμη ο θαλασσινός αέρας.

Το πειραιώτικο ρεμπέτικο της ξακουστής τετράδας του Μάρκου Βαμβακάρη, αλλά και τα τραγούδια των προσφύγων της Μικράς Ασίας, ταξιδεύουν μέσα από τις θάλασσες που έστειλαν στα μακρινά τόσους ξενιτεμένους, μέσα από τις φτωχές γειτονιές και τις ακτές των λιμανιών που γέννησαν το ρεμπέτικο και φτάνουν στην Καλαμαριά για να συναντήσουν τα μεγάλα τραγούδια που έγραψε στη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Τσιτσάνης.

Το ρεμπέτικο τραγούδι, που πρόσφατα αναγνωρίστηκε από τον οργανισμό της UNESCO και εγγράφηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, στέλνει το «σήμα» του από τα μέρη που γράφτηκε το πιο σπουδαίο ίσως κεφάλαιο του ρεμπέτικου.

Κάποιοι από τους πιο σημαντικούς μουσικούς-δεξιοτέχνες, ερμηνευτές και μελετητές του είδους, ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα βράδυ και θα μοιραστούν με το κοινό την ομορφιά, αλλά και την υψηλή καλλιτεχνική αξία του ρεμπέτικου. Ο Δημήτρης Μυστακίδης στην κιθάρα και το τραγούδι, ο Μανόλης Πάππος στο μπουζούκι και το τραγούδι, ο Κυριάκος Γκουβέντας στο βιολί, ο Ηρακλής Βαβάτσικας στο ακορντεόν, ο Μιχάλης Δάρμας στο κοντραμπάσο και η Ανατολή Μαργιόλα στο τραγούδι, συμπράττουν επί σκηνής γι’ αυτή την ξεχωριστή παράσταση.
Την ιδέα και την επιμέλεια του προγράμματος έχει η ΄Ολγα Λασκαράτου.