Συνελήφθη άντρας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Από την υποεπιτροπή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, παραλήφθηκε γηγενής για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υποεπιτροπή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σε βάρος του ντόπιου, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Για την διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάλληλη αξιοποίηση των στοιχείων του οργανισμού NCECC που εδρεύει στο Καναδά σύμφωνα με τον οποίο εντοπίστηκε στην ελληνική επικράτεια ο χρήστης του διαδικτύου που είχε και είχε πρόσφορα προς τη διανομή αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα ανωτέρω στοιχεία τέθηκαν στο αξίωμα του Προσωρινού Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο εξέδωσε εντολή για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση διενέργεια ψηφιακής – ηλεκτρονικής έρευνας στην αστυνομία προέκυψε ότι μέρος των εν λόγω ηλεκτρονικών τραγουδιών αντιστοιχεί σε σύνδεση καταχωρημένη στο χώρο εργασίας του ντόπιου σε περιοχή της Βορείου Ελλάδος.

Μετά από τα παραπάνω, στις 9 Οκτωβρίου 2018, κλιμάκιο των αστυνομικών του Υποδικτύου Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, διεξήγαγε έρευνα στο χώρο εργασίας και στο σπίτι του, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (laptop) σκληρός δίσκος που εξήχθη από σταθερό ηλεκτρονικό (2) συσκευές φορητών συσκευών αποθήκευσης δεδομένων (USB), (2) συσκευών κινητής τηλεφωνίας (smartphone) με κάρτα SIM και κάρτας μνήμης και (2) φορητών συσκευών αποθήκευσης δεδομένων (USB).

Αναγνωρίζεται ότι, κατά τη διάρκεια των ερευνών, η συμμετοχή του βρετανού στην υπόθεση είχε εντοπιστεί, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν αρχεία εικόνων και βίντεο υλικού πορνογραφικού υλικού και συνελήφθη.

Ο σύλληψη, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε στην Ανακριτή.

Οι κατασχεθέντες ψηφιακές πειραματισμοί θα αποσταλούν στην Υποεπιτροπή Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για τη διεξαγωγή εργαστηριακής εμπειρογνωμοσύνης.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi