«Σύγκρουση» με φόντο το Χρηματιστήριο Αθηνών

Οι αναταράξεις στο χρηματιστήριο και οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές ανεβάζουν το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης με το Μαξίμου να κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη για «limit up ανευθυνότητας» και ότι «σορτάρει το πολιτικό κεφάλαιο που του απομένει στις διακυμάνσεις του χρηματιστηριακού δείκτη».

Η κατάσταση στην Ιταλία και οι ευθείες βολές προς την Ε.Ε. δημιουργούν ένα ασφυκτικό κλίμα που είναι φυσιολογικό να επηρεάζει τις αγορές. Ο Σαλβίνι ξεκάθαρα χθες παρουσία της Λεπέν, δήλωσε ευθέως το ζητούμενο, να πάρει την Ευρώπη στα χέρια του, με μια πολεμική ρητορική κατά των Βρυξελλών. Με αυτό τον τρόπο το διακύβευμα των ευρωεκλογών αποκτά ειδικό βάρος, αφού η σύγκρουση είναι πλέον μεταξύ δύο κόσμων και δύο διαφορετικών αντιλήψεων για την πορεία της Ευρώπης.

Στο εσωτερικό τοπίο, η επικοινωνία της κυβέρνηση δεν περιλαμβάνει Ιταλία. Στελέχη της κυβέρνηση επικοινωνούν με κάθε τρόπο ότι δεν υπάρχει ανησυχία για τα σκαμπανεβάσματα του Χρηματιστηρίου ενώ αναφέρουν πως η χώρα έχει εξασφαλίσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για τα επόμενα δύο χρόνια.

«Πυρά» κατά Στουρνάρα

«Όταν ο κ. Στουρνάρας δεν πρέπει να μιλήσει, μιλάει και πολιτικολογεί, ήθελε να βάλει τη χώρα σε νέα μνημονιακά δεσμά, όταν πρέπει να μιλήσει, φαίνεται ότι σιωπά. Αυτό είναι ένα πρόβλημα, το οποίο θα πρέπει ο κ. Στουρνάρας κάποια στιγμή να εξηγήσει με ποιον τρόπο σκοπεύει να το επιλύσει». Αυτή η φράση ανήκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο. Η κυβέρνηση με τις ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και τις δηλώσεις Στουρνάρα βλέπει να παίζεται πίσω από την πλάτη της πολιτικό παιχνίδι μέσω του χρηματιστηρίου σε μία περίοδο που όπως θεωρούν στελέχη της, η χώρα πέρασε τον σκόπελο και πλέον αποκτά μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόταν στις επανειλημμένες τοποθετήσεις του κ. Στουρνάρα για λήψη της πιστοληπτικής στήριξης απορρίπτοντας την «καθαρή έξοδο» που επιθυμούσε η κυβέρνηση τη στιγμή που σε ζήτημα της αρμοδιότητάς του, χρειάστηκε να περάσουν αρκετές μέρες πιέσεων στις τραπεζικές μετοχές για να δηλώσει τελικά πως οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή εικόνας: Eurokinissi