Σ. Σιμόπουλος: “Κάρτα εισόδου για την είσοδο στα πανεπιστήμια”

Τοποθετήθηκε επί του θέματος και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας #Newn #Panepistimia

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Στράτος Σιμόπουλος, ζητά με δήλωσή του την καθιέρωση της κάρτας εισόδου στα ΑΕΙ με αφορμή τον προπηλακισμό του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

Όπως αναφέρει:

Καταδικάζοντας τον προπηλακισμό –διαπόμπευση του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών η υπουργός Παιδείας  κ. Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Αδιαπραγμάτευτος στόχος μας, Πανεπιστήμια ελεύθερα, ασφαλή, σύγχρονα, εξωστρεφή μακριά από νοσηρά φαινόμενα που δεν έχουν καμία θέση στον ακαδημαϊκό χώρο.»

Συμφωνώ απολύτως και προσυπογράφω με την προϋπόθεση όμως να εφαρμοσθεί πλήρως ο νόμος που κατήργησε το πανεπιστημιακό άσυλο της παρανομίας. Η ευθύνη γι’αυτό ανήκει πλέον στην αστυνομία,  τους εισαγγελείς και δευτερευόντως στους Πρυτάνεις.

Παράλληλα, απαιτείται άμεση εφαρμογή, όπως συμβαίνει σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες, της κάρτας εισόδου στα πανεπιστήμια για φοιτητές, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό και με ταυτότητα για τους επισκέπτες.

Η ευθύνη γι’αυτό ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και τους Πρυτάνεις, με τους τελευταίους μάλιστα να πρέπει επίσης να φροντίσουν για την ύπαρξη αξιόπιστης υπηρεσίας  ασφαλείας στις εισόδους και εντός των πανεπιστημιακών χώρων.

Η κοινωνία είναι απολύτως ώριμη. Οι δισταγμοί περιττεύουν.