Σ. Τσιόδρας: ” Όλοι μαζί με μια ψυχή να αποφύγουμε το lockdown”

Διαβάστε όσο είπε ο γνωστός λοιμωξιολόγος στις δηλώσεις του κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό #Newn #Covid #Tsiodras #Ellada

Σε έκτακτη παρέμβαση κατά την διάρκεια της ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας, προχώρησε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας έπειτα το ρεκόρ 1259 κρουσμάτων κορωνοιού στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε ο λοιμωξιολόγος, η επιτροπή λοιμωξολόγων, παρά το γεγονός πως πανευρωπαικά δυναμώνουν οι φωνές που μιλούν για ενδεχόμενο ολικό κλείσιμο, επεξεργάζεται τα δεδομένα και προτείνει μέτρα προσπαθώντας να αποφευχθεί ένα γενικό απαγορευτικό που, όπως είπε χαρακτηριστικά θα έχει τεράστιες συνέπειες σε πολλά επίπεδα.

” Με μια ψυχή και με μια φωνή, εμείς η επιτροπή λοιμωξιολόγων ψάχνουμε για όσο το δυνατόν πιο ανεκτά μέτρα για να αποφύγουμε το lockdown.” είπε συγκεκριμένα προσθέτοντας πως “τονίζουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε αλλα δεν είναι δυνατόν να μπούμε στην καρδιά, την συνείδηση και την προσωπική επιλογή καθενός”.

Ο λοιμωξιολόγος ξεκαθάρισε πως η χρήση μάσκας γίνεται η μόνη επιλογή που έχουμε.

“Πάνω από την γλώσσα των αριθμών είναι η γλώσσα της καρδιάς. Πέρα από την γλώσσα των μέτρων η φωνή της συνείδησης” είπε ο κος Τσιόδρας υπογραμμίζοντας πως η διασπορά του ιού είναι αδύνατο να ελεγχθεί ωστόσο δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας.

Όλοι μαζί “με μια ψυχή” μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία τηρώντας τα μέτρα προστασίας και να αποφύγουμε το lockdown. Δεν μπορούμε να σταθούμε αδιάφορα στη διασπορά του ιού» είπε δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα μέτρα προστασίας.

Εξακολουθούμε να παλεύουμε σαν άνθρωποι, σαν πολίτες με τα μέτρα τα οποία, αν και κατανοώ πως είναι δύσκολα, είναι οριζόντιου τύπου ώστε να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε την ζωή μας, είπε ο κος Τσιόδρας παραδεχόμενος πως κατανοεί το ότι να φοράμε μάσκα ενήλικες και παιδιά δεν είναι ευχάριστο.