Τα μοναδικά βανάκια εξυπηρέτησης ΑμεΑ του Δ. Θεσσαλονίκης «αραχνιάζουν» λόγω βλάβης σε αμαξοστάσια για μήνες

Φανταζόμαστε μία Ελλάδα χωρίς μνημόνια, συζητούμε για κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, το μοίρασμα κοινωνικού μερίσματος αλλά στην συγκεκριμένη χώρα που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή, ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν διαθέτει οχήματα για την μεταφορά ΑμεΑ.

Βασικά διαθέτει αλλά και τα τρία οχήματα «αραχνιάζουν» σε κάποια από τα αμαξοστάσια του δήμου. Και αν σε κάποιους αυτό ακούγεται «φυσιολογικό» για την Ελλάδα γνωρίζοντας ότι η κοινωνική μέριμνα «αγνοείται», για τους ανθρώπους αυτούς που αναγκαστικά έχουν βασίσει την μεταφορά τους στο πρόγραμμα «Αινείας» είναι πέρα για πέρα απάνθρωπο και δείχνει την απόσταση που πρέπει να καλύψει η χώρα αν θέλει κάποια στιγμή στην συνείδηση των πολιτών της να θεωρηθεί ισότιμη Ευρωπαϊκή χώρα.

Σε επικοινωνία που είχαν τα Dikaiologitika News με τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ τόνισε πως «οι υπηρεσίες που διαχειρίζονται τα ελάχιστα μέσα προσβάσιμης μετακίνησης να διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία τους. Σε μία χώρα που είναι κατά βάση απροσπέλαστη κυρίως στα μέσα μεταφοράς και όχι μόνο, αυτά τα ελάχιστα που υπάρχουν να λειτουργούν. Συνεπώς κρίνουμε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι άνθρωποι ΑμεΑ δεν μπορούν να μετακινηθούν στην Θεσσαλονίκη».

Εκατοντάδες συνάνθρωποι μας ΑμεΑ στην Θεσσαλονίκη μετακινούνταν με το πρόγραμμα «Αινείας». Σκοπός του Προγράμματος ήταν η μεταφορά ανθρώπων με αναπηρία για εργασιακούς, εκπαιδευτικούς, ψυχαγωγικούς, προγραμματισμένους ιατρικούς, λόγους σε δύο βάρδιες 6:00-14:00 και 14:00 – 22:00.

Τα Dikaiologitika News επικοινώνησαν με την αρμόδια αρχή του δήμου η οποία επιβεβαίωσε το πρόβλημα μη μπορώντας ωστόσο να μας πει πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Μάλιστα προέτρεψε τους ανθρώπους ΑμεΑ να επικοινωνήσουν για την μετακίνησή τους με τον ΟΑΣΘ.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi