Τα νέα Προγράμματα Άθλησης για Όλους στο Δήμο Παύλου Μελά ξεκίνησαν

Τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους της περιόδου 2017 – 2018 ξεκίνησαν στο Δήμο Παύλου Μελά, με 31 διαφορετικά τμήματα που αφορούν

•ανήλικους από 4 έως 18 ετών,

•ενήλικες,

•αθλούμενους της Τρίτης ηλικίας,

•Άτομα με Ειδικές Ανάγκες,

•ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας(νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς, κ.τ.λ.).

•Υποψήφιους για Στρατιωτικές Σχολές, Σχολές Αστυνομίας και Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Το ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, εξασφάλισαν συνολικά 28 αθλητικούς χώρους σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες (11 στη Σταυρούπολη, 11 στην Πολίχνη και 6 στην Ευκαρπία) καθώς και στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων – Μενεμένης ΄΄Κωνσταντίνος Καραμανλής΄΄ που διαθέτει γήπεδο Στίβου με διαδρομές ταρτάν, για τους Υποψηφίους που θα εγγραφούν στο Αθλητικό Πρόγραμμα Προετοιμασίας για εισαγωγή στις σχετικές Σχολές.

Η τιμολογιακή πολιτική είναι εξαιρετικά ελκυστική, δίμηνη συνδρομή 20 ευρώ πλην του τένις που τιμάται στα 30 ευρώ και των υποψηφίων για τις Σχολές στα 50 ευρώ.

Για τις ειδικές κατηγορίες αποφασίστηκαν εκπτώσεις 30 %, ενώ ΔΩΡΕΑΝ είναι η συμμετοχή για την τρίτη ηλικία, τα ΑμεΑ και τις ειδικές κατηγορίες ασθενών με ποσοστό αναπηρίας 67% και πάνω.

Οι αθλούμενοι καλούνται να μάθουν τις βασικές δεξιότητες και να εκπαιδευτούν στο άθλημα που θα επιλέξουν, τους χορούς ή τη Μουσικοκινητική Αγωγή, να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και με τη θεραπευτική γυμναστική να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ασθενών.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδείας Ιωσήφ Αράπογλου, ενημέρωσε τον Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη για τα Προγράμματα της φετινής περιόδου που εμπλουτίστηκαν σημαντικά και τους αθλητικούς χώρους που αναβαθμίστηκαν με τη συνδρομή της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, προσφέροντας στους πολίτες ένα ευρύτατο φάσμα ευκαιριών για αθλητισμό και υγεία.

Στη φετινή περίοδο λειτουργούν τα εξής τμήματα:

Μουσικοκινητική, Παιδαγωγικό παιχνίδι, Ρυθμική, Μπαλέτο, Μοντέρνος χορός, Χορογραφίες, Παραδοσιακοί χοροί, Ενόργανη, Ping – Pong, Tennis, Tae Kwon Do, Tae bo, Break Dance, Zumba, Zumba Dance, Kids Aerobic, Pilates, Aerobic, Yoga, Yogilates, Hatha Yoga, total body concept, body balance, Ορθοσωμική, Θεραπευτική Γυμναστική, Μυϊκή Ενδυνάμωση, ποδόσφαιρο σάλας, Μπάσκετ, Τμήματα για την τρίτη ηλικία, Τμήμα ΑμεΑ, καθώς και τμήματα, όπου ομάδες πολιτών θα μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα συγκεκριμένους χώρους για άθληση.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Η δια βίου άθληση αποτελεί μια από τις βασικές συνιστώσες για την ποιοτική διαχείριση και ουσιαστική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των δημοτών, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των ερευνών για τη θετική επίδραση της άσκησης στην υγεία, στην ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων, και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Για την ικανοποίηση των αναγκών άθλησης όλων των πολιτών, σχεδιάστηκαν τα προγράμματα άθλησης για όλους, που αποτελούν τον προνομιακό χώρο σύνδεσης και συνέχειας των άλλων δύο πυλώνων ανάπτυξης του αθλητισμού, της σχολικής φυσικής αγωγής και του αγωνιστικού αθλητισμού. 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Δίμηνη συνδρομή: 20 ευρώ (τένις 30 ευρώ και υποψήφιοι 50 ευρώ)
  • Δίμηνη συνδρομή για περισσότερα από ένα τμήμα 30ευρώ

 

Για τις ειδικές κατηγορίες ισχύουν οι παρακάτω εκπτώσεις συνδρομών:

• Έκπτωση 30%:Ισχύει για πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες με προστατευόμενα μέλη ηλικίας έως 26 ετών, καθώς και για εφάπαξ καταβολή του ποσού έως 15/02/2018 (Πίνακας 1)

• ΔΩΡΕΑΝ : Ισχύει για τους αθλούμενους της Γ΄ Ηλικίας γεννηθέντες έως 1952 (άνω των 65 ετών), για τα Α.με.Α. και για τις ειδικές κατηγορίες (νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς κ.α.) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, καθώς και για οικογένειες και τα προστατευόμενα μέλη αυτών (έως 25 ετών), με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 6000€.