Τα στοιχεία του αγώνα: SIG Strasbourg – AEK

Στον δεύτερο Προημιτελικό αυτής της εβδομάδας του Basketball Champions League , η AEK αντιμετωπίζει την SIG Strasbourg, την Τετάρτη 4/4 στις 21:30 στο Στρασβούργο. Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία του αγώνα:

  • Η Strasbourg έχει χάσει μόνο δύο από τα 16 εντός έδρας παιχνίδια της για το Basketball Champions League. Μάλιστα, έχει πάρει τα δυο τελευεταία εντός έδρας ματς με διαφορά 10+ πόντων, που θα της αρκεί για την πρόκριση (είχε χάσει με -9 στο πρώτο παιχνίδι).
  • Η AEK μετρά δύο σερί νίκες στο BCL, αλλά δεν έχει πετύχει ποτέ τρεις συνεχόμενες φέτος. Ωστόσο, έχει νικήσει στα τελευταία τρία εκτός έδρας ματς κι αυτό είναι το μεγαλύτερο σερί. Ποτέ μάλιστα δεν έχει χάσει με διαφορά 9+ πόντων μετά την ήττα τον Δεκέμβριο του 2016 στην έδρα της Besiktas (68-82).
  • Η Strasbourg έχει πάρει τα περισσότερα ριμπάουντ (120) κι έχει κάνει τα περισσότερα κλεψίματα (30) και κοψίματα (11) στη διάρκεια των Play-Offs.
  • Η AEK έχει σημειώσει 259 πόντους στη διάρκεια των Play-Offs, τους περισσότερους μαζί με τη Monaco, αλλά εχει δεχθεί τους περισσότερους.(249).
  • Ο Zack Wright ήταν ο πρώτος σκόρερ στο πρώτο παιχνίδι (15 πόντοι). Έχει κάνει 2+ κλεψίματα και στα οκτώ τελευταία ματς και είναι ο κορυφαίος του BCL στη συγκεκριμένη κατηγορία με 2.2 ανά αγώνα.
  • Ο Manny Harris έχει πετύχει 73 πόντους στα Play-Offs, τους περισσότερους από κάθε άλλο παίκτη. Έχει μάλιστα τουλάχιστον ένα κλέψιμο σε 14 από τα 15 φετινά του παιχνίδια στο BCL.
  • O Kevin Punter έχει διψήφιο αριθμό πόντων σε 16 από τα 17 παιχνίδια του στο BCL φέτος. Ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του στο πρώτο παιχνίδι με 15 πόντους.

 

Με πληροφορίες από http://www.championsleague.basketball/el/17-18/news/game-facts-sig-strasbourg-v-aek