Τελετή παράδοσης των εγκαταστάσεων του Αριστοτέλειου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης στο ΑΠΘ

Στέγη αποκτά το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Α.Μ.Φ.Ι.Θ.).

Οι μοναδικές συλλογές Φυσικής Ιστορίας (χλωρίδα, πανίδα, απολιθώματα, ορυκτά, περιβάλλον) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα εκτεθούν σταδιακά συγκεντρωμένες στον νέο τους χώρο και θα αποτελέσουν τον πυρήνα για την ανάπτυξη ενός μεγάλου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ στο μέλλον.

Το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τους μαθητές, τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης.

Το Α.Μ.Φ.Ι.Θ. θα στεγαστεί στο κτίριο της πρώην Ναυτικής Διοίκησης, στην Προβλήτα Α, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), όπου την Τρίτη 28 Μαΐου 2019, στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο ΑΠΘ.

Στην τελετή παράδοσης θα παραστούν ο Δήμαρχος ΘεσσαλονίκηςΓιάννης Μπουτάρης, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών, Καθηγητής Χαρίτων – Σαρλ Χιντήρογλου, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Α.Μ.Φ.Ι.Θ., Ομότιμος Καθηγητής Σπυρίδων Β. Παυλίδης, καθώς επίσης και o Διευθυντής τουΜουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και Προέδρος του Συμβουλίου Γεωπάρκων της UNESCO, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νικόλαος Ζούρος.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης του κτιρίου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Το Δεινοθήριο της Λέσβου», που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και φιλοξενεί από τις 17 Μαΐου 2019 το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιουνίου, ενώ το ωράριο λειτουργίας της είναι:

Καθημερινές 17.00 – 21.00 και Σαββατοκύριακο 13.00 – 21.00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.