“Τελευταία μας ευκαιρία”

Άρθρο γνώμης του Απόστολου Αλεξίου

Άλλη μια ΔΕΘ πέρασε και άφησε πίσω της υποσχέσεις, συνθήματα και σφοδρά επεισόδια. Τσίπρας και Μητσοτάκης σήμαναν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου με αλληλοκατηγορίες αλλά και υποσχέσεις στα ακροατήρια τους.  Κάπου εκεί ανάμεσα στους δύο κόσμους και η Φώφη Γεννηματά να προσπαθεί να πείσει για την αναγκαιότητα του ΚΙΝΑΛ ως τρίτο πόλο.

Η αλήθεια είναι πως η κεντροαριστερά θα δώσει μια σκληρή μάχη στις επερχόμενες εκλογές προσπαθώντας αρχικά να αποδείξει πως έχει λόγω ύπαρξης και στη συνέχεια πως έχει πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας. Άλλωστε είναι η τελευταία ευκαιρία του χώρου να επιστρέψει δυναμικά στις πολιτικές εξελίξεις .

Προσωπικά ως νέο στέλεχος του κινήματος θεωρώ υποχρέωση μου το δρόμο της κριτικής με στόχο την πρόοδο και τη βελτίωση παρά τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες. Αυτή η προεκλογική περίοδος θα πρέπει να αποτελείται μονό από ουσιαστικές προτάσεις για την  επίλυση των πιο κρίσιμων προβλημάτων και όχι από κενά συνθήματα του παρελθόντος. Μεγάλη μερίδα του λαού και κυρίως οι νέοι κουραστήκαμε να παρακολουθούμε ξύλινους λόγους, κενές διαμάχες, πολιτικάντικες διαχειρίσεις με χαρακτηριστικά και δεδομένα μιας εποχής που υποθήκευσε το μέλλον μας.

Προτάσεις ουσιαστικές ,συγκεκριμένες, ρεαλιστικές για νέες θέσεις εργασίας ,για το ασφαλιστικό, για την παιδεία, την υγεία ,τον τουρισμό ,την καταπολέμηση φοροδιαφυγής, την γραφειοκρατία .Αυτό είναι το στοίχημα της προεκλογικής περιόδου. Έτσι ο χώρος θα αποτελέσει πραγματικά την προοδευτική λύση διακυβέρνησης της χώρας.

Είναι η τελευταία μας ευκαιρία ας μη τη σπαταλήσουμε