Τελικά πότε τις θέλουμε τις καταλήψεις κ. Μπογδάνο;

Ο Κώστας Κεχαγιάς αναρωτιέται με άρθρο του στο Newn.gr, πότε τελικά ο βουλευτής «εγκρίνει» τις καταλήψεις στα σχολεία

«Οι καταλήψεις είναι φίδι στον κόρφο μας», αναφέρει απολύτως χαρακτηριστικά σε -πολυσυζητημένη- ανάρτησή του στο Twitter ο βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Επιπλέον, σε αντιπαράθεσή του με τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη, στην εκπομπή «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA», ο κ. Μπογδάνος σημειώνει χαρακτηριστικά πως:

«Οι καταλήψεις καταστρέφουν τις υποδομές, εμπεδώνουν κουλτούρα ασυδοσίας, τραμπουκισμού και ανομίας».

Επιπλέον, ο ίδιος επεσήμανε το άρθρο 334 του Π.Κ. (Περί Διατάραξης Κοινωνικής Ειρήνης).

Οπως ανάφερε, βάσει του συγκεκριμένου άρθρου, μπορεί έννομα να τερματιστεί μία κατάληψη με την επέμβαση των αρχών.

«Οι καταλήψεις δεν έχουν θέση σε κανένα ελληνικό σχολείο.

Οι καταλήψεις, είναι παράνομες. Είναι γάγγραινα, είναι καρκίνος για τη χώρα μας», πρόσθεσε στην ίδια εκπομπή ο κ. Μπογδάνος, ενώ δεν εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο να εμφανιστεί εισαγγελέας προκειμένου να σταματήσουν οι καταλήψεις, βάσει των νόμων.

Ο ίδιος άνθρωπος, ωστόσο, σε δικό του άρθρο άποψης με τίτλο «Παιδιά, ρίχτε τον!» και σε ενημερωτικό ιστότοπο της ιδιοκτησίας του, στις 3/12/2018, τότε που οι καταλήψεις κατά της συμφωνίας των Πρεσπών πληθύνονταν, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ανεχόμαστε δεκαετίες τώρα καταλήψεις από το κάθε λογής και κοπής κουμούνι και θα μας πειράξει η μία και μόνη φορά που οι πιτσιρικάδες ξεσηκώνονται για το έθνος και τη δημοκρατία;»

Σε ένα άλλο απόσπασμα του ίδιου άρθρου, αναγράφεται:

«Ο καταληψίας φοβάται. Ένα συνεχιζόμενο σκηνικό καταλήψεων για τη Μακεδονία μπορεί να του δημιουργήσει πρόβλημα, διότι σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο αποδιοργανώνει την κοινωνική ζωή και προκαλεί στην κυβέρνηση πολιτικές απώλειες», ενώ οι χαρακτηριστικές φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν στην κατακλείδα, είναι οι εξής:

«Η κοινωνία, όμως, δεν έχει κανένα λόγο να μετράει τα λόγια της. Και λέει ένα πράγμα: Μην τον λυπηθείτε, παιδιά. Βάλτε μας τα γυαλιά, γεμίστε μας υπερηφάνεια, σώστε την παρτίδα. Ρίχτε τον!».

Να αναφέρω ότι τα παραπάνω αποσπάσματα αποτελούν επιλεκτικά αποκομμένες φράσεις.
Όλο το άρθρο, για να αποκτήσετε, ενδεχομένως, μία πιο σφαιρική άποψη, μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.
Ομολογώ, ωστόσο, ότι εκείνο που εισπράττω, είναι ότι οι καταλήψεις για τον κ. Μπογδάνο, σπάνια (Και όχι ποτέ) πρεσβεύουν το… σωστό.
Και αυτό το «σπάνια», εναπόκειται στα συμφέροντα του ιδίου.
Κλείνοντας, θέλω να αναφέρω ότι σε καμία περίπτωση ο σκοπός μου δεν είναι να στηρίξω τον λόγο του κ. Γιαννούλη και καμία σημασία δεν έχουν οι πεποιθήσεις μου σχετικά με το ζήτημα των καταλήψεων.
Εκείνο, ωστόσο, που θέλω να επιτύχω, είναι να πληροφορηθώ, τελικά, σχετικά με το πότε είναι «καλές» οι καταλήψεις για έναν άνθρωπο που εξέλεξε ο ελληνικός ο λαός να τον εκπροσωπήσει, προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντά του.