Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΚΕΔΕ θα ανακοινώσει ο Λ. Κυρίζογλου

Νέο βήμα στην πολιτική του καριέρα ετοιμάζεται να κάνει ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου, καθώς την επόμενη Τρίτη θα ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Ο κ. Κυρίζογλου έδωσε χθες στη δημοσιότητα τη διακήρυξη της Πανελλήνιας Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας (Π.Α.ΣΥ.), που υποστηρίζει την υποψηφιότητά του. Στη διακήρυξη αναφέρεται ότι «στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο 2019-2023, οι 332 Δήμοι της χώρας καλούνται να λειτουργήσουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές κοινωνίες, διαπλέοντας το αχαρτογράφητο “κλεισθένειο” πέλαγος και έχοντας υποστεί, κατά την προηγηθείσα μνημονιακή δεκαετία, αλλεπάλληλες περικοπές πόρων και σωρεία λειτουργικών περιορισμών και επιβαρύνσεων».

Στη διακήρυξη, την οποία υπογράφουν, μέχρι στιγμής, εξήντα ένας δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από όλη την Ελλάδα, υποστηρίζεται ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναδείχθηκε ως ο καθοριστικότερος παράγοντας για τη διατήρηση και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης και καλείται να πρωταγωνιστήσει στην ουσιαστική διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας.