Τη μετεγκατάσταση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ελευθερίου Κορδελιού εξήγγειλε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου

Κλεάνθης Μανδαλιανός

«Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ελευθερίου Κορδελιού δεν είναι τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Προσωπική μου δέσμευση η άμεση μετεγκατάσταση του σχολείου και η λειτουργία του σε νέο, σύγχρονο και προσβάσιμο χώρο. Τέλος πια στις εικόνες της ντροπής!». Αυτό τόνισε ο  Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός στο πλαίσιο της τελετής του Αγιασμού του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ελευθερίου Κορδελιού, στο οποίο φοιτούν, κάτω από τραγικές συνθήκες, έφηβοι με νοητικές δυσκολίες και κινητικά προβλήματα.

«Είναι δραματικό και αδιανόητο εν έτει 2019 να λειτουργεί σε ένα ακατάλληλο ισόγειο κατάστημα, με ανύπαρκτες υποδομές, χωρίς της απαιτούμενες προδιαγραφές ένα σχολείο ειδικής αγωγής. Μια μονάδα φοίτησης παιδιών με ειδικές ανάγκες που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εξαιρετικών καθηγητών και ειδικών επιστημόνων του, μόνο σχολείο δεν θυμίζει! Ως νέα δημοτική αρχή δεν θα επιτρέψουμε και δεν θα ανεχθούμε τον εμπαιγμό γονέων και παιδιών που τόσα χρόνια παλεύουν για τα αυτονόητα. Με σεβασμό και ευαισθησία προχωράμε λοιπόν τις διαδικασίες ώστε άμεσα το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ελευθερίου Κορδελιού να λειτουργήσει σε νέο χώρο, ο οποίος πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου.

Τoν  αγιασμό του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ελευθερίου Κορδελιού τέλεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, ο οποίος εξήρε το έργο των εκπαιδευτικών και έκανε έκκληση να βρεθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα στέγασης του σχολείου, προς όφελος των παιδιών τα οποία οφείλουμε να στηρίξουμε όλοι, εξασφαλίζοντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης και κοινωνικής ένταξης.