Τι ακούσαμε και τι… δεν ακούσαμε σήμερα από Μητσοτάκη-Τσίπρα στην βουλή

Ο Χρήστος Νανούσης σχολιάζει την σημερινή συζήτηση στην βουλή για την πανδημία #newn #αποψη #μητσοτακης #τσιπρας #βουλη

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε σήμερα την συζήτηση για την πανδημία στην βουλή όπου κυβέρνηση και αντιπολίτευση «ξεδίπλωσαν» τις θέσεις τους.

Άρθρο του Χρήστου Νανούση

Και οι δύο ηγέτες των μεγάλων κομμάτων της χώρας, ανέβασαν τους τόνους ο ένας προς τον άλλον, με αποτέλεσμα να δούμε ξανά ένα κρεσέντο κριτικής χωρίς όμως να ακούσουμε ουσιαστικές και στοχευμένες προτάσεις, με συνεννόηση και με κοινή λογική την ώρα που χάνονται πλέον 50 άνθρωποι καθημερινά στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας είπε πως είπε πως έπρεπε να επιβάλει τη χρήση μασκών παντού νωρίτερα, να περιορίσουμε τη βραδινή διασκέδαση νωρίτερα, στη Θεσσαλονίκη να πάρουμε μέτρα νωρίτερα αλλά δεν μας είπε γιατί δεν υπήρξε πρόβλεψη για όλα αυτά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας είπε πως «Θα πω ότι έχει γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, ώστε να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ιδίως τον τομέα των ΜΕΘ», αλλά δεν μας είπε ποιο είναι το πλάνο του για να ενισχυθεί το ΕΣΥ. Αυτή η δήλωση δείχνει πως δεν υπάρχει ΚΑΝΟΝΙΚΟ πλάνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τέλος δεν μας είπε τι έγινε τελικά το καλοκαίρι με τον τουρισμό, αν άνοιξε με ορθότητα, δεν μας είπε γιατί σε λιγότερο από 24 ώρες ενώ η κυβέρνηση του έλεγε πως δεν θα πάμε σε καθολικό lockdown τελικά πήγαμε και το πιο σημαντικό… δεν μας είπε αν έχει ευθύνη και ο ίδιος, εκτός από τους νέους.

Πάμε τώρα να δούμε αναλυτικά τι είπε και τι όχι από το βήμα της βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας μας είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε διχαστικά και όχι ενωτικά στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν μας είπε όμως, αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ένα ορθό πλάνο που μπορεί να μπει στο πλαίσιο της συζήτησης.

Μας είπε τι έκανε λάθος η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όσο αφορά την ενίσχυση του ΕΣΥ, τις ΜΕΘ, τα νοσοκομεία αλλά δεν μας είπε αν όταν ήταν κυβέρνηση ενίσχυσε όσο θα έπρεπε η δική του κυβέρνηση το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, είπε και κάτι ορθό, να υπάρξει ένας υπουργός υγείας κοινής αποδοχής για το καλό της δημόσιας υγείας και πρότεινε την καθηγήτρια Αθηνά Λινού γι’ αυτή τη θέση έναντι του Βασίλη Κικίλια.

Ας ελπίσουμε πως σύντομα οι δύο τους, αλλά και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα θα καθίσουν σε ένα τραπέζι και με τους καταξιωμένους επιστήμονες που διαθέτει η χώρα θα βγάλουν ένα σχέδιο που μπορεί να υλοποιηθεί και να ανατραπούν τα χειρότερα που ήδη τα έχουμε μπροστά μας.