Τι είναι η καμπάνια ένα στα πέντε;

Άρθρο της Ελισάβετ Παπαδοπούλου

Η καμπάνια αυτή αποτελεί σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης  για την προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και την κακοποίησή τους . Η συντονίστρια της εκστρατείας ένα στα πέντε στην Ελλάδα είναι η Έλενα Ράπτη , πρώην βουλευτής της ΝΔ . Εδώ θα δείτε την επίσημη σελίδα ώστε να ενημερωθείτε καλύτερα για τις δράσεις : https://www.facebook.com/EnaStaPente/

Αναλυτικότερα , η ονομασία της καμπάνιας ένα στα πέντε (one in five) προέρχεται από έρευνα του Συμβουλίου της Ευρώπης που δείχνει ότι ένα στα πέντε παιδιά έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ή εκμετάλλευσης .

Η καμπάνια αυτή η έχει ως σκοπό την πρόληψη , την αντιμετώπιση , καθώς και τον τερματισμό της σεξουαλικής βίας στα παιδιά .

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης καθώς θεωρεί σημαντική αυτήν την πρωτοβουλία αποφάσισε να κάνει τρεις εκδηλώσεις ώστε να ενημερώσει γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς :

Δευτέρα 6/11 στην αίθουσα του γυμναστηρίου του Παιδικού Σταθμού Κωλέττη (Κωλέττη 50 τηλ. 2310 526500) και θα συμμετάσχουν οι γονείς των παιδικών σταθμών Κωλέττη, Αγ. Σοφίας, Άνω Πόλης, και Δ. Πολιορκητού

Τη Δευτέρα 13-11-2017 στην αίθουσα της τραπεζαρίας του Παιδικού Σταθμού Μ. Αλέξανδρος (Ολυμπίας 2 τηλ. 2310 944447) και θα συμμετάσχουν οι γονείς των παιδικών σταθμών Μ. Αλέξανδρος, Αγγελοπούλου, Διογένους και Θεαγένους Χαρίση.

Τη Δευτέρα 20-11-2017 στο αμφιθέατρο του Παιδικού Σταθμού ΦΩΚΑ (Καρακάση 21 τηλ. 2310 856313 & 2310 857677), και θα συμμετάσχουν οι γονείς των παιδικών σταθμών, Φωκά Πατρών, Μαντινείας, Υψηλάντου, Τριών Ιεραρχών, Πανόραμα, Χαριλάου και Θέρμης, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.