Τι μας ενοχλεί στην εαρινή εξεταστική

Της Ελίζας Πέτσα

Κάθε εξεταστική έχει τα καλά της και τα κακά της.  Η εαρινή όμως είναι λίγο χειρότερη από τη χειμερινή…Γιατί;

1.Τα κουνούπια

Θέλεις να διαβάσεις βράδυ; Θα είναι εκεί να σε ενοχλήσουν. Θέλεις να διαβάσεις μέρα; Θα σε ενοχλούν τα σημάδια στο κορμί σου που σου άφησαν την προηγούμενη νύχτα. Προφυλαχτείτε!

2.Ζέστη

Από το λεωφορείο , το σπίτι , ακόμα και στη βιβλιοθήκη η ζέστη είναι εχθρός σου. Όχι μόνο σε κουράζει και δε μπορείς να συγκεντρωθείς αλλά δεν μπορείς να γράψεις με ιδρωμένα χέρια, όλα γίνονται πιο δύσκολα και το ακούς ακόμα και στον ήχο που κάνει το laptop σου. Σου φωνάζει , το ακούς;

3.Φασαρία

Με τη ζέστη που περιγράψαμε παραπάνω δεν γίνεται να είσαι με κλειστές πόρτες (εκτός αν βάλεις κλιματισμό – αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία) και ανοιχτές πόρτες=φασαρία! Όλα πλέον ακούγονται: το μηχανάκι , η γιαγιά που λέει στη γειτόνισσα για το φαΐ που μαγείρεψε κι εσύ δεν-μπορείς-να-συγκεντρωθείς!

4.Θέλεις βόλτα

Λογικό. Αυτή την περίοδο δεν κάνει την ζέστη που σε κρατάει μέσα αν θέλεις να επιβιώσεις , έχει την κατάλληλη θερμοκρασία για βόλτες. Και γι’ αυτό όλα τα event γίνονται Μάιο-Ιούνιο. Ναι. Τότε που δεν μπορείς να πας. Οι φίλοι σου στο ίνστα ανεβάζουν θαλασσίτσες και παγωτάκια και εσύ αναρωτιέσαι…τι κάνεις λάθος;

5.Μετά τίποτα

Ξέρεις ότι μετά είναι καλοκαίρι και δεν θα έχεις μαθήματα και αυτό σε κάνει όλο και πιο ανυπόμονο να τελειώσεις. Ρωτάς γνωστούς σου πότε τελειώνει η εξεταστική τους κι όταν τελειώνουν μετά από σένα χαίρεσαι τόσο την ώρα που τους λες “πωω…κρίμα ,ρε συ”.  Το χειρότερο, βέβαια, είναι όταν το καλοκαίρι έχεις πρακτική. Τότε ξέρεις ότι το βασανιστήριο δεν θα έχει τέλος αφού μετά θα είναι κι η εξεταστική του Σεπτέμβρη. (σαντ σιμπαθέτικ φέις)

Εάν είναι η πρώτη σου εαρινή εξεταστική , σίγουρα δεν τα βλέπεις τόσο μαύρα αφού σίγουρα είναι καλύτερα από την περίοδο των Πανελληνίων. Αλλά μετά από 2-3 εαρινές εξεταστικές θα καταλάβεις.

Όπως και να έχει , η ζωή είναι τώρα και παρά τις αντίξοες συνθήκες καλό είναι να απολαμβάνουμε το τώρα και να μην εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για ευτυχία συνεχώς στο μέλλον. Θα μου πεις τι ευτυχία να βρω στην εξεταστική; Διαβάζεις για αυτό που αποφάσισες ότι θέλεις να σπουδάσεις. Ήταν μια επιλογή και ,λογικά, κάτι καλό υπάρχει σε αυτό. Εάν όχι, τότε ίσως αυτό το καλοκαίρι να επαναπροσδιορίσεις τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου.

Προς το παρόν , βρες μικρές χαρές που μπορούν να σε γεμίσουν με δύναμη για να συνεχίσεις την εξεταστική σου! Καλή εξεταστική , λοιπόν!