Τι να κάνεις στις Διακοπές του Πάσχα

Της Ελίζας Πέτσα

Όπως και τα Χριστούγεννα , έτσι και το Πάσχα , έχουμε (εμείς οι τυχεροί) δύο εβδομάδες διακοπές! Ώρα για ξεκούραση αλλά και για οργάνωση του υπόλοιπου εξαμήνου ,που όπως όλα, καταλήγει με (ναι θα το πω δε φοβάμαι) εξεταστική.

  1. Διάβασμα

Πρώτο για να ξεμπερδεύεις μια ώρα αρχύτερα! Κάνε τη λίστα με όλες σου τις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις και όσα θα ήταν καλό να κάνεις για να είσαι σχετικά προετοιμασμένος/-η για την εξεταστική και μπες σε mood παραγωγικότητας και όχι σε mood διαβάζω-μια-σελίδα-τη-μέρα.

  1. Φάε σωστά

Εάν είσαι από αυτούς που το πρόγραμμα της σχολής τους τους κάνει βόλτα από αμφιθέατρο σε αμφιθέατρο για ένα μεγάλο κομμάτι της μέρας , τότε θα σου είναι πιθανότατα δύσκολο να τρως σωστά. Φάε , λοιπόν , πέρα από τα κατσίκια σου και τα αρνιά σου , φρούτα , λαχανικά , σούπες και γενικά ό,τι πιο υγιεινό μπορείς. Θωράκισε τον οργανισμό σου για να μην μας αρρωστήσεις και εύκολα και δε χαρείς μετά τίποτα.

  1. Πλάσε κουλουράκια

Κάθε γιορτή έχει και τα φαγητά της. Τα κουλουράκια , όπως και το τσουρέκι , είναι υπέροχα όλο το χρόνο αλλά το Πάσχα έχουν την τιμητική τους. Πέρα από το να φας , το να τα φτιάξεις μόνος/-η ή με παρέα είναι μια ευχάριστη και δημιουργική ασχολία που λίγο δύσκολα θα μπορούσες να εντάξεις στην πιεστική καθημερινότητά σου.

Extra bonus: Βάλε κουλουράκια στην κατάψυξη για να τα έχεις φρέσκα και να τρως όταν θα αναπολείς στα αμφιθέατρα τις ανέμελες αυτές μέρες.

  1. Πάνε κάπου φύση

Ναι , και πάλι αυτό. Τώρα είναι η ευκαιρία να δεις λίγο πράσινο , να πάρεις λίγο (και πολύ) καθαρό αέρα. Τώρατώρατώρα. Βουνό ή θάλασσα δεν έχει σημασία αρκεί να έχει φαΐ. <3

  1. Δουλειές στο σπίτι

Κάποια από εκείνες τις μέρες που θα αράζεις σπίτι και θα σου έρθει η όρεξη , βάλε λίγη μουσική και άρχισε ξεσκόνισμα! Πέρα από καθαριότητα , όμως , ρίξε μια ματιά και στην ντουλάπα σου. Δες τι δεν φοράς , τι χρειάζεσαι και τι θα μπορούσε  να ανήκει σε κάποιον άλλο και δώρισε το. Βιβλία , σημειώσεις κλπ. , όλα θα μπορούσες να τα περάσεις από ένα κόσκινο και να «ελαφρύνεις» κάπως το δωμάτιο/σπίτι σου.

  1. Λογοτεχνία

Ε, μιας και τα έκανες όλα , διάβασε κι ένα βιβλίο! Ή εκείνο που ακόμα έχεις παρατημένο στη σελίδα 32 ή αυτό που θα πάρεις από ένα βιβλιοπωλείο μετά τη βόλτα σου. Θα σου κρατήσει ωραία συντροφιά όταν δε θα θέλεις να βγεις και τα βράδια που δε θα σε πιάνει ύπνος γιατί δεν κουράστηκες μέσα στη μέρα.

Προτάσεις:

Εξαιρετικά Δυνατά & Απίστευτα Κοντά – Τζόναθαν Σάφραν Φόερ

Πώς Φιλιούνται οι Αχινοί – Αλεξάνδρα Κ*