Τουρκία: Ποδοσφαιριστής σκότωσε τον 5χρονο γιο του επειδή είχε κορωνοϊό

Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψή του, θα δικαστεί και αντιμετωπίσει ισόβια ποινή φυλάκισης
Μια φρικτή είδηση κάνει το γύρο του κόσμου,  και είναι η ομολογία του Τούρκου ποδοσφαιριστή της Μπούρσα Γιλντιρίμσπορ, Τζεβχέρ Τοκτάς, ότι σκότωσε των πεντάχρονο γιο του, που είχε πιθανώς νοσήσει από τον κορωνοϊό, στο νοσοκομείο επειδή «δεν τον αγαπούσε».

Ο πεντάχρονος Κασίμ είχε υψηλό πυρετό και δυσκολίες στην αναπνοή και το αγόρι και ο πατέρας τέθηκαν μαζί σε καραντίνα καθώς οι γιατροί φοβόντουσαν μόλυνση από κορωνοϊό. Αργότερα εκείνη την ημέρα το παιδί μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας, αλλά πέθανε λιγότερο από δύο ώρες αργότερα στο Νοσοκομείο Παίδων του Ντόρτσελκ στην Προύσα, στη βορειοδυτική Τουρκία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός, λέγεται ότι πήγε στην αστυνομία 11 ημέρες μετά το θάνατο του γιου του , πιστεύοντας οι γιατροί ότι προήλθε από φυσικά αίτια, και ομολόγησε:

«Έβαλα ένα μαξιλάρι στο κεφάλι του γιου μου, ο οποίος ήταν ξαπλωμένος ανάσκελα. Πίεσα για 15 λεπτά χωρίς να σταματήσω. Ο γιος μου άντεξε για λίγο. Όταν σταμάτησε να κινείται, έβγαλα το μαξιλάρι. Μετά φώναξα τους γιατρούς για να μην υποπτευθούν τίποτα. Ποτέ δεν ήθελα τον μικρό μου γιο, από τότε που γεννήθηκε. Δεν ξέρω γιατί δεν τον αγαπούσα. Ο μοναδικός λόγος που τον σκότωσα ήταν ότι δεν τον ήθελα. Δεν έχω κανένα ψυχολογικό πρόβλημα», ομολόγησε ο Τοκτάς, που έχει παίξει στην Super Lig της Τουρκίας.

Οι αρχές διέταξαν την εκταφή του Κασίμ. Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψή του, θα δικαστεί και αντιμετωπίσει ισόβια ποινή φυλάκισης.