Το “αφήγημα” της επόμενης μέρας…πονάει το ΚΙΝ.ΑΛ

Σε κοινό κοινό όλων των κομμωτικών εκδηλώσεων του Κυπριακού Μετασχηματισμού έχει αναπτυχθεί η απαίτηση των μελών για σαφή «αφήγηση» αναφορικά με την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Του Τασού Αδρασκέλα

Η εκτίμησή μας “πείτε μας τι θα κάνουμε το Δευτέρας των εκλογών” συνεχίζεται συνεχώς στα στελέχη και η διαχείρισή της έχει εξελιχθεί σε δύσκολη άσκηση για την Φωφή Γέννημα και τους επιτελούς.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αποδέσμευση της δύσκολης κατάστασης που δημιουργήθηκε εντάσσεται και η εκπόνηση κειμένου που έχει τίτλο 10 + 1 ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ και κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ημέρες. Η διακυβεύουσα που επιχειρεί να δώσει το κείμενο είναι πως η χώρα χρειάζεται μια ευρεία πλειοψηφία της κυβέρνησης με προοδευτικό χαρακτήρα, η οποία ως πρώτη προτεραιότητα θα έχει την αλλαγή της συμφωνίας Τσιπρά-δανειστών “ιδιαίτερα όσον αφορά το στόχο για πρωτογενείς πλεονασμούς (από 3,5% στο 2%) και να εξασφαλισθούν πόροι για την τόνωση της ανάπτυξης και την εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής ».

Αναφορικά με τις προϋποθέσεις που θέτει το Κίνημα της Αλλαγής για συμμετοχή στη μεταεργασία σε κυβερνητικό συνασπισμό, από τον Χαριλάου Τρικουπίπη προσπαθούν να καταστήσουν σαφές ότι η κυρίαρχη προϋπόθεση είναι αυτό που θέλει ο λαός της Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ακόμη και η απάντηση στα ερωτήματα των μελών αναφέρει σαφώς ως αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για την επόμενη μέρα σημαντική ενίσχυση των ποσοστών ΚΙΝ.ΑΛ, αλλά δεν προσδιορίζεται ποια είναι αυτή η αναλογία. Κάτι που επίσης αποτελεί ερώτημα της βάσης προς την ηγεσία.

Σε κάθε περίπτωση στην επόμενη χρονική περίοδο, οι «πιέσεις» για την εκκαθάριση των προθέσεων από την βάση προς την ηγεσία αναμένεται να ενταθούν, όπως και οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις, αφού υπάρχουν σοβαρά σοβαρά όρια σε σχέση με το ποιος θα πολιτικοποιήσει και υπό ποιες συνθήκες.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi