Το κακό που προκαλεί το “αριστερόμετρο” και οι ολέθριες συνέπειες του

Του Θεοδόση Βαδιάκα

Το αστείο και γελοίο “αριστερόμετρο”, έτι μία ακόμα φορά, βγήκε από τους κατά φαντασίαν επαναστάτες του καναπέ και αυτούς που μια τόσο σημαίνουσα ημέρα, για τον χώρο της ενωμένης Αριστεράς ειδικά… έκαναν το κομμάτι τους, τραμπούκισαν, έβρισαν και ζητούσαν το λόγο από όλους όσους δεν ανήκαν στο καλούπι τους. Όχι νέε και νέα, που νομίζετε ότι επειδή πουλάτε αναρχοκουλτούρα, γνωρίζετε και ολόκληρο τον κόσμο… όχι δε θα τραμπουκίσετε εναντίον όσων φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν από τη χούντα. Δε θα το κάνετε αυτό, θα επιδείξετε σεβασμό. Επιβάλλεται αν σέβεστε πράγματι τη σημασία της ημέρας, να μην γίνετε αυτό που κατηγορείτε, τουλάχιστον απέναντι σε ανθρώπους, που δεν αξίζουν τέτοιας συμπεριφοράς. Θα αφήσετε όποιον θέλει, όποιον πραγματικά πιστεύει ότι πρέπει να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων και ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής αντίστασης. Δε θα επιτεθείτε στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε άλλων οργανώσεων, που έχουν έρθει για να αποτίσουν φόρο τιμής.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν το Σάββατο στο Πολυτεχνείο, τόσο στην Αθήνα, με τους προπηλακισμούς βουλευτών και ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η αισχρή συμπεριφορά των υποτιθέμενων αναρχικών εδώ στη Θεσσαλονίκη, είναι κάτι πολύ θλιβερό για τα κινήματα και τη λειτουργία της νυν αντίληψης, μέσα στο χώρο της Αριστεράς. Ενώ δίνουν πάτημα στα φασιστοειδή και τα ναζίδια, ώστε μέσα από τις απαράδεκτες αυτές εικόνες, που οι ίδιοι δημιουργήσατε, να σπιλώνουν και να ειρωνεύονται ακόμα περισσότερο, το συμβολισμό των εορτασμών της σημερινής επετείου.

Όσο εσείς μαλώνετε μεταξύ σας, για το ποιος έχει πιο μεγάλο το… αριστερό του φρόνημα, άλλο τόσο ο πραγματικός εχθρός που περιμένει να χαρεί και να χτυπήσει τη Δημοκρατία  μέσα από τέτοιες καταστάσεις, θα κάνει ανενόχλητος το παιχνίδι του. Ξεκολλείστε από τις διχαστικές αντιλήψεις και τις μικροκομματικές διαφορές ή τις μικρές λεπτομέρειες στην ιδεολογία του καθενός. Ο εχθρός είναι αλλού! Είναι απέναντι σας, έχει θέση εξουσίας στη κοινωνία και δυστυχώς αν δεν ενωθείτε να τον αντιμετωπίσετε, θα εκπέσετε όλοι μαζί. Ο έχθρος δεν είναι ο διπλανός σας “διαφορετικός” Αριστερός. Ο εχθρός ήταν, είναι και θα είναι ο φασισμός και ο ναζισμός! Καταλάβετε το επιτέλους ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΥΤΟ, πριν να είναι πολύ αργά και ενώ εσείς τρώγεστε μεταξύ σας, οι άλλοι θα έχουν ήδη κάνει πραξικόπημα…

ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΜΩΡΕ! Οι εικόνες που είδαμε και όλα όσα έγιναν, αλλά και που δυστυχώς επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο, αποτελούν ντροπή για τον χώρο της Αριστεράς. Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι κατακριτέες και απαράδεκτες! Μακάρι να ήταν προβοκάτσια, άλλα όλοι μας ξέρουμε ότι δεν ήταν δυστυχώς. Κοιτάτε να ενωθείτε και όχι πως θα φάει ο ένας τον άλλον. Αυτός ο αλληλοσπαραγμός οδήγησε σε όλες τις ήττες το Αριστερό κίνημα, από την πρώτη ημέρα ξεσηκωμού, έως και σήμερα. Μυαλό δε λέτε να βάλετε όμως… παίζετε το παιχνίδι των εχθρών σας και των εχθρών του λαού, της αξιοπρέπειας και της ανθρωπιάς. Πέτυχαν το διαίρει και βασίλευε, χωρίς καν να προσπαθήσουν οι πολέμιοι, ιδεολογικοί σας αντίπαλοι.

Εάν υπάρχει ένα κόμμα ή ένας πολιτικός φορέας, που ίσως να είχε το δικαίωμα να μη δεχθεί από κάποιον να καταθέσει στεφάνι, αυτό είναι το ΚΚΕ εξαιτίας της βαρύνουσας ιστορικής σύνδεσης που έχει με την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αλλά και τον ηρωικό αντιφασιστικό αγώνα, όταν οι αντάρτες του πολεμούσαν με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, για την ελευθερία της πατρίδας μας και την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας! Δηλαδή μόνο για ιστορικούς λόγους και για το ρόλο που έχει παίξει το ΚΚΕ σε όλους τους αγώνες εθνικής, ταξικής, λαϊκής, αγωνιστικής και δημοκρατικής πάλης, ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα θρεφτάρια του, τον φασισμό και τον ναζισμό. Κατά τα άλλα, το να πλακώνονται οι μεν Αριστεροί με τους δε, ειδικά μια τέτοια ημέρα, αντί να ενωθούν όλοι μαζί και να τιμήσουν ενωμένοι, όπως αρμόζει δηλαδή, τους ήρωες του αντιδικτατορικού αγώνα, με μια μεγαλειώδη πορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη… παρουσιάζουν μια εντελώς θλιβερή εικόνα και αυτό πρέπει επιτέλους, οπωσδήποτε να δημιουργήσει, πολύ έντονο προβληματισμό!

Το νόημα της ημέρας όμως, το πραγματικό της νόημα, δε το καταλάβατε. Τα μηνύματα συσπείρωσης και ενότητας δε τα εκλάβατε επ’ ουδενί. Εάν οι τότε αγωνιστές είχαν τα μυαλά που κουβαλάτε εσείς σήμερα, δε θα είχαν καταφέρει τίποτα απολύτως και ακόμα χούντα θα είχαμε. Εκείνοι ενώθηκαν, εργάτες, αγρότες, φοιτητές, παραμέρισαν τις όποιες διαφορές τους για το κοινό καλό του αγώνα, της εξέγερσης, της αντίστασης και πέτυχαν αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο!

Σήμερα ελέω κομφορμιστικής ζωής και αμπελοφιλοσοφικών ανησυχιών, έχει αλλοιωθεί κατά πολύ το αγωνιστικό φρόνημα. Έχει χαθεί η πραγματική ιδεολογική υπόσταση της αγωνιστικής Αριστεράς και έχει φθήνει σε τόσο μεγάλο βαθμό μάλιστα, που το αληθινά ασυμβίβαστο κομμάτι της, το οποίο πάντα απέπνεε έναν επαναστατικό άνεμο μιας πραγματικής αλλαγής, πνέει πλέον τα λοίσθια, καθώς το δηλητήριο του διχασμού, έχει ποτίσει όλες τις τάξεις της και δυστυχώς, μέχρι τώρα φαίνεται πως δεν υπάρχει αντίδοτο γι’ αυτό…

Υ.Γ: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ!!! ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!!!