Το ΚΙΝΑΛ βάζει στο «κάδρο» την Καραμανλική δεξιά

Συνέχεια δίνει το Κίνημα Αλλαγής στην υπόθεση novartis και στα όσα ακολούθησαν από τη στιγμή που “αφαιρέθηκε” το διαβατηρίου του Νίκου Μανιαδάκη, πρώην προστατευόμενου μάρτυρα και νυν κατηγορούμενου.

Συγκεκριμένα από τη Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν ότι εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη δικαιοσύνη.

Το στίγμα το έδωσε αρχικά ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, όταν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας με δηλώσεις του συμφώνησε μεν ότι υπάρχει “θεσμική εκτροπή” με ευθείες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, ωστόσο εκτός από την κυβέρνηση επιτέθηκε και στη Νέα Δημοκρατία. Και αυτό γιατί στο ΚΙΝ.ΑΛ βλέπουν ευθεία σύνδεση των “υπογείων του Μαξίμου” με στελέχη της λεγόμενης “καραμανλικής πτέρυγας” της Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Χρηστίδης δηλώνοντας: «Χρειάζεται ανοιχτή σύγκρουση με τους εκφραστές τους. Χωρίς εκπτώσεις, υπεκφυγές, με ονόματα και διευθύνσεις που περιλαμβάνουν και τους παλιούς και τους νέους εργοδότες τους. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε καλέσει επανειλημμένα τη Νέα Δημοκρατία να πράξει τα δέοντα στα του οίκου της».

Η σκυτάλη πέρασε σήμερα στην ίδια την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία με άρθρο της που δημοσιεύτηκε στα Νέα και φέρει το γενικό τίτλο “είμαστε εδώ για τη Δημοκρατία”, αφού ξεκαθαρίζει ότι “υπάρχει σοβαρό ζήτημα Δημοκρατίας στον τόπο μας”, εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι: “φέρει ακέραιη την ευθύνη για την υποχώρηση του Κράτους Δικαίου, για την διεύρυνση του ρήγματος εμπιστοσύνης των πολιτών προς την Πολιτεία”, στη συνέχεια του άρθρου κάνει αναφορά στη σχέση των “υπογείων του Μαξίμου με την “Καλαμανλική πτέρυγα” της Ν.Δ στηλιτεύοντας. “Τα υπόγεια ρεύματα Μαξίμου – καραμανλικής Δεξιάς έχουν πλέον βγει στην επιφάνεια. Με την κάλυψη και την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού οι κάθε λογής Ρασπούτιν εξακολουθούν να δρουν ανεξέλεγκτα: εκβιάζοντας δικαστές και εισαγγελείς, προαναγγέλλοντας αποφάσεις, παραγγέλλοντας την προκλητικά διακριτική μεταχείριση υποθέσεων, με κατασκευή αποδείξεων και αποσιώπηση κρίσιμων στοιχείων”.

Και συνεχίζοντας η κ. Γεννηματά αναφέρει: “Η Νέα Δημοκρατία που ιστορικά κάθε άλλο παρά αναμάρτητη είναι σε παρόμοιες αντιθεσμικές συμπεριφορές, έχει σήμερα εκτός από το ανάθεμα “στους άλλους”, ευθύνη και χρέος να πράξει τα δέοντα και «στα του οίκου της». Οφείλει να εγκαταλείψει την a la carte ευαισθησία της για τους θεσμούς και τα μισόλογα. Έχει χρέος να καταγγείλει ανοικτά εκείνους που από το δικό της πολιτικό περιβάλλον διευκολύνουν και εκτελούν το διαβρωτικό για τη δημοκρατία κυβερνητικό σχέδιο”.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: dikaiologitika.gr