Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μην ακούσει τους ειδικούς, καταγγέλλει ο Α. Χαρίτσης

Το εκπαιδευτικό όραμα της ΝΔ εξαντλείται στην επαναφορά της διαγωγής, στην απαρχαιωμένη διδασκαλία, στην αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων.

Ως «συντηρητική οπισθοδρόμηση» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, το «αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας», καταλογίζοντας στην κυβέρνηση επικρίνοντας ότι προχωράει χωρίς «να ακούσει τη γνώμη των άμεσα εμπλεκομένων».

Σε δήλωσή του, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε πως «το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας περιγράφει το σχολείο του μέλλοντος με όρους του παρελθόντος. Συνιστά μία συντηρητική οπισθοδρόμηση που μοναδικό στόχο έχει την ενίσχυση των ιδιωτικών συμφερόντων και την αποδυνάμωση του δημόσιου σχολείου». Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι «έχει αποφασίσει να μην ακούσει», «να μην ακούσει τη φωνή των εκπαιδευτικών, τη γνώμη των ειδικών, την επιθυμία της κοινωνίας για ένα εκπαιδευτικό σύστημα σύγχρονο, δυναμικό, που θα έχει στο επίκεντρό του τις ίσες ευκαιρίες για όλους και όλες».

«Το εκπαιδευτικό όραμα της Νέας Δημοκρατίας εξαντλείται στην επαναφορά της διαγωγής, στην απαρχαιωμένη διδασκαλία, στην αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων. Περιγράφει ένα σχολείο-εξεταστικό κέντρο, με περισσότερους μαθητές ανά τάξη και την εμπέδωση πολλαπλών ταχυτήτων μεταξύ των σχολικών μονάδων», επεσήμανε ο ίδιος, διαμηνύοντας πως «το νομοσχέδιο της κ. Κεραμέως θα μείνει στα χαρτιά».

«Πλήρως απομονωμένη από την εκπαιδευτική κοινότητα και από όλες τις πολιτικές δυνάμεις στη Βουλή, η κυβέρνηση βρίσκεται σε κραυγαλέα αναντιστοιχία με τις ανάγκες του σύγχρονου σχολείου και την κοινωνική απαίτηση για αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος», πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης και κατέληξε λέγοντας: «Για να το πούμε στη μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει η υπουργός, ‘κυρία Κεραμέως, δώσατε εξετάσεις και για μια ακόμα φορά αποτύχατε’».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr