Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και φέτος στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Η… καρδιά του 60ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα χτυπά και φέτος στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, και μάλιστα υπό διευρυμένη μορφή!

Μετά την επιτυχία των δυο προηγούμενων διοργανώσεων, τόσο του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου όσο και του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, οι φίλοι της Έβδομης Τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μοναδικές ταινίες της ελληνικής και διεθνούς παραγωγής και να ζήσουν το κλίμα της μεγάλης γιορτής που συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια ζωής και προσφοράς στον Πολιτισμό.

Στην παρουσίαση του προγράμματος του 60ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που έγινε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας», στον κινηματογράφο «Ολύμπιον», από τη γενική διευθύντρια του Φ.Κ.Θ. Ελίζ Ζαλαντό και τον επικεφαλής του προγράμματος Γιώργο Κρασσακόπουλο, παραβρέθηκε και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών Ιωάννα Αλεξιάδου, μεταφέροντας στους διοργανωτές μήνυμα-χαιρετισμό του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη.

Οι προβολές των ταινιών του Φεστιβάλ, που ξεκινά 31 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται τις 10 Νοεμβρίου, θα γίνονται καθημερινά στο πλήρως ανακαινισμένο και εξοπλισμένο Δημοτικό Κινηματογράφο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων), το οποίο στις δυο προηγούμενες διοργανώσεις απέσπασε τα θετικότερα σχόλια των ειδικών και του κοινού.
Όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου η Ελίζ Ζαλαντό, η συνεργασία του Φεστιβάλ με τον δήμο Νεάπολης-Συκεών διευρύνεται καθώς πιλοτικά θα παρουσιασθεί  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νεανική Οθόνη», με ταινίες μυθοπλασίας και κινουμένων σχεδίων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρόκειται για ταινίες από όλον τον κόσμο που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική τους αρτιότητα και έχουν ως απώτερο στόχο την ένταξη της τέχνης του κινηματογράφου στη μαθησιακή διαδικασία και την ανάπτυξη μιας αμφίδρομης ανοιχτής και σταθερής σχέσης των μαθητών με το χώρο του κινηματογράφου.

Επίσης, όπως είπε η κα. Ζαλαντό, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, από φέτος «περισσότερος κόσμος θα γνωρίζει τη συνεργασία αυτή καθώς η έκδοση εισιτηρίων για τις προβολές στο Δημοτικό Θέατρο Συκεών εντάσσεται στο γενικό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, οπότε θα είναι διαθέσιμα για προπώληση, τόσο online όσο και σε όλα τα εκδοτήρια εισιτηρίων του Φεστιβάλ, ενώ ο θεατής θα μπορεί στα εκδοτήρια των Συκεών να αποκτά εισιτήρια και για τις προβολές στις υπόλοιπες αίθουσες του Φεστιβάλ».

Να σημειωθεί ότι στο φετινό 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα προβληθούν 201 ταινίες μεγάλου μήκους και 59 μικρού μήκους, ενώ θα υπάρξουν αφιερώματα, ένα νέο διαγωνιστικό τμήμα, ένα κόμικ, εκθέσεις και μάστερ-κλας.